середа, 22 березня 2017 15:25

Після візиту Супрун закривають психлікарню

Після візиту Супрун закривають психлікарню
Уляна Супрун під час он-лайн конференцію за участі керівників психіатричних закладів МОЗ . Фото: https://www.facebook.com/

Дніпровську психіатричну лікарню закриють, а пацієнтів переведуть в інші медичні заклади. Про це написала Уляна Супрун, в.о. міністра охорони здоров'я на сторінці у Фейсбук.

За її словами, це стане першим кроком "на шляху запровадження нових підходів у судовій психіатрії".

"Ми йдемо на такий крок з огляду на низку порушень прав людини, які допускаються у Дніпровській психіатричній лікарні. Пацієнти позбавлені можливості телефонувати рідним, листи пацієнтів додому перед відправкою перечитують лікарі, лікування суто медикаментозне.

Під час нашого візиту в лікарню персонал не міг відповісти щодо умов, терапії, термінів перебування пацієнтів. Люди зачинені в тісних задушливих палатах і навіть у туалет ходять за вказівкою персоналу. Немає жодної реабілітації чи альтернативних методів лікування. Це заклад покарання пацієнтів, а не лікування", - написала в.о. міністра.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українська система охорони здоров'я не може нікого лікувати

Наступним кроком стане затвердження стратегії розвитку судової психіатрії в Україні.

Стратегію розвитку судової психіатрії в Україні спільно розробили представники Міністерства юстиції, Генпрокуратури, офіса омбудсмена, а також залучили провідних фахівців у галузі психіатрії. Найближчим часом стратегію опублікують на офіційному сайті www.moz.gov.ua для громадського обговорення.

Зараз ви читаєте новину «Після візиту Супрун закривають психлікарню». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути