Ексклюзиви
четвер, 18 січня 2018 05:28

Онкологи назвали продукти, які викликають рак

Онкологи назвали продукти, які викликають рак
Продукти, які викликають рак. Фото fiski.net

Копчене м'ясо, паління і азбест стали відомими ймовірними збудниками раку. Але вчені із США додали до списку небезпечних і досить несподівані продукти харчування.

Оброблене м'ясо в продуктах

"Ковбаса, сосиски, шинка і бекон підвищують ризик захворіти раком. Під час обробки, копчення, соління і додавання консервантів до м'яса в цих продуктах на 18% збільшується ризик отримати рак товстої кишки. Нітрити натрію, аміни і нітро-сполуки шкідливо впливають на організм", - пояснила Іоана Бонта, онколог в Південно-Східному медичному центрі штату Джорджія, США.

Попкорн

"Попкорн може викликати рак легень, адже при виготовленні отримуюються токсичні сполуки. Саме вони надають характерного запаху і маслянистого смаку. Навіть у невеликій кількості попкорн сприяє утворенню онкології", - говорить Ейтан Єфенов, голова центру імунології та онкології університету Єрусалиму в Ізраїлі.

Лосось

Штучно вирощений лосось має високий вміст потенційно канцерогенних речовин.

"В стейках штучно вирощеного лосося виявили в 16 разів перевищені показники забруднення. Щоб зберегти від інфекцій рибі дають велику кількість медикаментів, тому вона і виживає в складних умовах неволі. Краще вибрати дикого лосося і посмажити на оливковій олії, щоб збагатити організм потрібними жирами і елементами", - пояснив Стівен Айзенберг, онколога в Каліфорнійському центрі раку в Сан-Дієго, США.

Запечене м'ясо на грилі чи вугіллі

"Висока температура і обвугленість продуктів негативно впливає на організм. Особливо варто звернути увагу на червоне м'ясо. Треба дуже уважно готувати і обвуглені частини вирізати, щоб зменшити ризик раку", - сказав Стівен Айзенберг.

Вчені звертають увагу на кілька видів продуктів. Це штучні підсолоджувачі, надмірна кількість алкоголю і транс-жири. Рекомендують замінити білий хліб, бублики, рогалики і кукурудзяні пластівці на коричневий рис, цільнозерновий хліб і різні каші.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Боєць АТО померла в муках від раку.

27-річна жінка написала декілька життєвих порад, перед тим, як померти від раку. Родина поділилась цим листом у соцмережі.

Зараз ви читаєте новину «Онкологи назвали продукти, які викликають рак». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути