четвер, 21 грудня 2017 05:28

Виявили неприємні наслідки від вживання вітамінів

Виявили неприємні наслідки від вживання вітамінів
Форма, розмір та вміст пігулок із вітамінними добавками можуть провокувати печію. Фото: Народна Правда

Щоб збільшити власну продуктивність та додати організму енергії, використовують вітамінні добавки. Проте надмірне вживання таких пігулок здатне провокувати печію.

Недуга виникає, коли вміст капсули подразнює стравохід, і до нього потрапляють кислоти зі шлунку, зазначило британське видання "Еxpress".

"Печію може спричинити і розмір або форми таблеток. Якщо ви замінили вітаміни іншою фірмою, але після цього проблема зберігається, ймовірно, варто взагалі відмовитися від добавок", - сказав доктор Девід Кац.

Коли проблема не в концентрації вітамінів, а у їхній формі, лікар запропонував альтернативу - рідкі вітаміни. На думку медика, такі добавки менше подразнюватимуть стравохід, оскільки їх легко ковтати.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Топ-5 шляхів підвищити імунітет

У випадку, коли печія чи інші симптоми з'являються як реакція на саму присутність вітамінних добавок, останні краще замінити на цільні злаки, овочі та фрукти.

Науковці виявили, як взимку можна відновити запас вітаміну D. Для цього треба вживати достатньо молока, особливого такого, що збагачене вітаміном D3. Такий продукт здатен повністю забезпечити організм корисним елементом, якщо людина мало знаходиться під ультрафіолетовими променями сонця.

Зараз ви читаєте новину «Виявили неприємні наслідки від вживання вітамінів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути