понеділок, 22 травня 2017 23:30

Названі продукти, які позбавляють зуби білизни

Названі продукти, які позбавляють зуби білизни
Чай та кава надають зубам жовтуватого відтінку. Фото: womanadvice.ru

Якщо зуби набувають коричневий або жовтуватий відтінок, в цьому можуть бути винні деякі продукти, пише likar.info.

Червоне вино

Червоне вино негативно позначається на стані зубів. Поліфеноли, що входять до складу червоного вина, руйнують зубну емаль. А хромогени укупі з танинами, що містяться у вині, фарбують зуби.

Кава

Стан зубів у любителів кави далекий від ідеального. Регулярне вживання напою призводить до появи жовто-сірого відтінку зубів. Тому у каву рекомендують додавати молоко.

Спортивні напої та енерготоніки

Через підвищену кислотність часте вживання цих напоїв призводить до руйнування емалі, внаслідок чого вона знебарвлюється.

Томатний соус

Через велику кислотності томатного соусу, цей продукт руйнівно діє на зубну емаль, чим викликає появу плям. Для того, щоб мінімізувати пігментацію, перед вживанням томатів рекомендують з'їдати листя салату, брокколі або шпинат. Це допоможе захистити зуби від фарбування.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Червоний перець і лосось - що варто їсти на сніданок

Бальзамічний оцет, соєвий соус

Часте вживання темних соусів, що мають кислий смак, призводить до утворення плям на зубах. У зв'язку з цим рекомендується не вживати ці продукти часто, і, по можливості, переходити на більш світлі заправки, наприклад сік лимона.

Чай

За даними деяких досліджень, навіть трав'яні чаї здатні фарбувати зубну емаль, не кажучи вже про чорний чай, який у великих кількостях містить таніни. У той же час, чай є легким бактерицидним засобом, що захищає зуби від шкідливих бактерій.

Газовані напої

Практично у всіх солодких газованих напоях міститься велика кількість ортофосфорної кислоти. Висока кислотність напою руйнує емаль, а барвники з легкістю проникають всередину зуба.

Ягоди

Такі ягоди, як чорна смородина, чорниця, ожина, містять в своєму складі велику кількість пігментних молекул і кислоти. Тому після їх вживання зуби набувають характерний відтінок. Звичайно ж, шкідливий вплив на зуби не зрівняється з тією неоціненною користю, яку надають ягоди нашому здоров'ю. Тому відмовляти собі в них не варто. Потрібно лише ретельно стежити за станом рота.

Цукерки

До фарбування зубів призводять льодяники і цукерки, особливо карамель і ірис. Часте вживання солодощів не тільки зіпсує зовнішній вигляд зубів, але і згубно позначиться на їх структурі. Захоплення солодощами призводить до розмноження мікроорганізмів, внаслідок чого розвивається карієс.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Полуничний сезон - користь і шкода

Буряк

Після вживання буряка або бурякового соку потрібно відразу почистити зуби чи прополоскати рот. У буряках міститься велика кількість хромогенів, що фарбують зуби.

Зараз ви читаєте новину «Названі продукти, які позбавляють зуби білизни». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути