четвер, 18 жовтня 2018 15:33

Назвали дату потужної магнітної бурі

Назвали дату потужної магнітної бурі
Магнітні бурі здатні провокувати проблеми з тиском і появу головного болю. ФОТО: berdpo.info

19 жовтня в Україні очікується потужний метеоудар. Це буде магнітна буря 1-го рівня. Вона стане останньою в цьому місяці.

Надалі прогнозують появу лише незначних магнітних збурень, які на самопочутті суттєво не позначаться. Повідомляє Лабораторія рентгенівської астрономії Сонця ФІАН на своєму офіційному сайті.

На метеочутливих людях вплив магнітної бурі може проявитися у вигляді головного болю, запаморочення, слабкості, перепадів настрою, апатії й підвищеної дратівливості. Зросте ризик появи серцевого нападу й інсульту.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Магнітна буря: Лікарі радять стежити за тиском

Уберегтися від негативних наслідків допоможе правильний режим сну й здорове харчування. Спати в такі дні треба не менше 8 годин. У раціоні перевагу надавати їжі рослинного походження й молочним продуктам. Уникати гострих, жирних і смажених страв. Не вживати алкогольних напоїв.

Щоб звести до мінімуму негативну дію магнітних бур, важливо в ці дні також більше гуляти на свіжому повітрі й займатися фізичними вправами. На користь підуть обливання холодною водою й контрасний душ.

Раніше розповіли, що під час магнітних бур корисні банани. Збурення на сонці впливають на всіх. Самопочуття погіршується в кожного шостого. Густішає кров, змінюється кровотік у дрібних судинах. Тому в ці дні не можна різко підхоплюватися з ліжка — можна знепритомніти. Більшає викликів із приводу гіпертонічних кризів, інсультів та інфарктів. Спровокувати в такі дні серцевий напад може навіть переїдання.

Зараз ви читаєте новину «Назвали дату потужної магнітної бурі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути