Вчені з'ясували, що в шоколаді і винограді міститься ресвератрол, який має антивірусний ефект. Він перешкоджає розмноженню вірусів в клітинах.
Ресвератрол міститься у винограді і какао, є фенольним з'єднання, має антивірусний ефект. До такого висновку прийшли вчені з Центру з контролю і профілактики захворювань в США. Про це повідомляє MedialXpress.
Дослідники додавали це хімічне з'єднання в культури людських клітин, які були заражені вірусом коров'ячої віспи. Високий вміст ресвератрола в клітинах не давало вірусам розмножуватися на ранніх стадіях зараження.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На узбережжі Чорного моря зафіксували вірус Зіка
Ресвератрол - природний антиоксидант, який є у деяких рослин. За його допомогою рослини захищають себе від грибів і бактерій.
Науковці знайшли спосіб боротьби зі стійкістю вірусів до антибіотиків. Фахівці кафедри біохімії та молекулярної медицини Університету Монреаля змогли успішно заблокувати гени, які відповідають за імунітет бактерій до антибіотиків.
Коментарі