Ексклюзиви
пʼятниця, 03 липня 2020 11:20

Назвали траву, яка допоможе заснути в спеку

Назвали траву, яка допоможе заснути в спеку
Безсоння в спеку полегшує чебрець. Фото: liktravy.ua

У спеку важко засинати. Люди перед сном кладуть піжами та постільну білизну в морозилку. Краще б пили чай із чебрецем. Від нього покращиться кровообіг, зникнуть головні болі, безсоння та дратівливість.

Ця рослина є загально зміцнюючим засобом, бо корисна майже усім органам.

Про це розповідає Валентина Сніжко, столичний натуропат.

"Така трава має спазмолітичну, відхаркувальну і протизапальну дію. Є протикашльовим, ранозагоювальним, дезінфекційним засобом. Він заспокоює нервову систему, покращують роботу підшлункової залози та травної системи. Особливо ця трава корисна жінка. Забезпечує хороше функціонування молочної залози, вчасне статеве дозрівання та початок клімаксу. Відвари з чебрецю допомагають при лупі чи випаданні волосся", - переконує фахівець.

Запарити 1 ст. л. трави у 500 мл окропу. Відвар довести до кипіння, настояти і процідити. У день пити не більше 3 склянок.

Ванни з чебрецем знімати запалення і біль у суглобах. Для цього запарити 4 ст. л. трави в 1 л води. Настояти 15 хв., процідити і вилити у ванну.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 5 продуктів, які не варто їсти на сніданок

Цвіт протипоказаний вагітним, жінкам під час менструації. Рослина не рекомендується дітям до трьох років. Старшим малюкам корисно давати при кашлі чи запаленні бронхів.

Сон залежить не тільки від настрою чи випитої кави. На нього впливає брокколі, звичайна і цвітна капуста. Вони викликають зміни, які шкодять організму.

Іспанські дієтологи констатують, що безпосередньо перед сном краще взагалі нічого не їсти - між останнім вживанням їжі і нічним відпочинком має пройти мінімум 2-3 години. Крім того, вони рекомендують не вживати ввечері певну їжу, повну речовин, що перешкоджають швидкому засипанню, міцному сну.

Зараз ви читаєте новину «Назвали траву, яка допоможе заснути в спеку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути