понеділок, 12 березня 2018 14:54

МОЗ зменшить перелік медичних протипоказань для водіїв

МОЗ зменшить перелік медичних протипоказань для водіїв
МОЗ зменшить перелік медичних протипоказань для водіїв Фото: rudebaguette.com

МОЗ планує зменшити перелік медичних протипоказань для керування транспортними засобами. Це потрібно для приведення його у відповідність до європейських стандартів.

Про це повідомляє прес-служба Міністерства охорони здоров'я.

Підготовкою наказу про перелік медичних протипоказань для водіїв займається український науково-дослідний інститут медицини транспорту України.

"Усвідомлюючи необхідність удосконалення медичного забезпечення у сфері безпеки дорожнього руху та приведення у відповідність українських нормативно-правових актів до вимог та стандартів Європейського Союзу, МОЗ України підняло питання перегляду існуючого переліку медичних протипоказань для водіїв та встановлення стандартів фізичної і розумової придатності для керування транспортними засобами", - йдеться в повідомленні.

До 26 березня Міністерство приймає від усіх зацікавлених сторін зауваження та пропозиції, які по завершенню громадського обговорення опрацюють.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Супрун закликає скаржитись на підроблені ліки

У новому переліку медичних протипоказань мають залишитися лише ті захворювання, які безпосередньо можуть впливати на безпеку дорожнього руху. Той список, що зараз знаходиться на громадському обговоренні - це не остаточний варіант наказу. МОЗ України прийматиме відповідний наказ лише після суттєвого його доопрацювання та удосконалення.

Зараз ви читаєте новину «МОЗ зменшить перелік медичних протипоказань для водіїв». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути