Ексклюзиви
середа, 27 січня 2021 14:23

МОЗ створить інформ-центр про вакцинацію

МОЗ створить інформ-центр про вакцинацію
Щоб інформувати людей в Україні про вакцинацію, створять спеціальний центр. Фото: pixabay

Для українців створять комунікаційний центр, який надаватиме інформацію про вакцинацію.

Ця платформа об'єднає в собі і ЮНІСЕФ, і ВООЗ, й інших партнерів, повідомив заступник міністра охорони здоров'я, головний державний санітарний лікар Віктор Ляшко.

"Питання комунікації є пріоритетним у будь-якому питанні імунопрофілактики, особливо з урахуванням того, що ВООЗ внесла антивакцинальні настрої до десятки найбільших загроз для громадського здоров'я загалом у цьому столітті. На попередньому засіданні операційного штабу МОЗ із вакцинокерованих інфекцій затвердили комунікаційні рамки та вирішили створити комунікаційний центр на базі ЦГЗ. Комунікаційний центр буде з комунікаційним штабом міжвідомчим, до якого залучатимуться всі центральні органи виконавчої влади й обласні державні адміністрації", - сказав Ляшко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Україні пророкують масову вакцинацію не раніше 2023-го

Він запевняє, що вакцинація в Україні розпочнеться з моменту визначення графіка постачання вакцин і чіткого розуміння, який саме продукт приходить першим.

"Розглядається питання запуску цієї кампанії з проведення загальнонаціонального форуму з залученням перших осіб держави. Він дасть старт саме комунікаційній кампанії", - додав Ляшко.

Україна в лютому може отримати ще одну вакцину від коронавірусу. Незабаром має бути підписано черговий контракт. Зараз відомо, що Україна розраховує на 700 тис. доз від Sinovac і ще 210 тис. Pfizer у рамках механізму COVAX.

Зараз ви читаєте новину «МОЗ створить інформ-центр про вакцинацію». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути