понеділок, 30 березня 2020 10:53

Керченський міст треба терміново закрити

Керченський міст треба терміново закрити
Росіяни везуть заразу до Криму. Фото: pixabay.com

Керченський міст треба терміново закрити для переміщення людей і транспорту, щоби випередити велику біду для жителів Криму.

Таку думку висловив глава Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров на своїй сторінці у Facebook.

Він наголосив, що ситуація з розповсюдженням коронавірусу в російських мегаполісах і особливо в Москві буде стрімко погіршуватися. У зв'язку з цим цілком ймовірне введення більш жорстких правил в'їзду-виїзду з російської столиці.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Криму зафіксували колосальну кількість хворих із пневмонією

Передчуваючи такий перебіг подій, частина жителів мегаполісів захоче виїхати подалі від великих міст. Не виключено, що до окупованого Криму.

"Оскільки вірус не вибирає свої жертви, місцевим гауляйтерам слід терміново ухвалити рішення про закриття проїзду транспорту і людей по незаконно побудованому Кримському мосту", - написав Чубаров.

Він нагадав, що згідно з міжнародним гуманітарним правом, держава-окупант зобов'язана "за допомогою всіх наявних засобів" забезпечити населення продовольством і санітарними матеріалами, а також підтримувати діяльність санітарних та лікарняних установ і служб, охорону здоров'я і громадську гігієну на окупованій території.

"Виконуйте, окупанти! А там, дивись, коли будете тісниться на лаві підсудних Міжнародного трибуналу, дещо вам, можливо, і зарахується. Ну, скостять вам пів року від довічного", - наголосив голова Меджлісу.

Співачка Джамала записала відеозвернення до кримчан, в якому попросила їх залишатися вдома та дотримуватися всіх умов карантину.

Зараз ви читаєте новину «Керченський міст треба терміново закрити». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути