Ексклюзиви
четвер, 15 березня 2018 05:28

Які хвороби можуть спровокувати проблеми з диханням

Які хвороби можуть спровокувати проблеми з диханням
Проблеми з диханням можуть виникати через вегето-судинну дистонію. Фото: HeaClub.ru

Проблеми з диханням можуть виникати без видимих причин. Однієї миті людині бракує повітря, вдихнути стає неможливим. Така реакція може проявитися внаслідок нервових розладів.

Якщо ренгнен легенів, УЗД серця та дихальні тести в нормі, ймовірною причиною описаного стану є гіпервентиляційний синдром. Це - один з проявів вегето-судинної дистонії, пишуть "Факти".

"Цей дихальний синдром може виникнути один раз на тлі сильного стресу, а потім "закріпитися" і повторюватися з певною частотою. У людини з якоїсь причини порушується регуляція центральної нервової системи. Таким пацієнтам зазвичай не вистачає повітря навіть після незначних переживань або напруженої роботи. Іноді людина настільки боїться нападу, що постійно чекає на нього, і він стається", - сказав Сергій Єлшанський, сімейний лікар з Києва.

У такому разі медики призначають заспокійливі препарати, психотерапевтичне лікування, масаж. Проте перед цим виключають інші недуги - направляють на рентгген, дослідження функції зовнішнього дихання, кардіограму, УЗД, розгорнутий аналіз крові. Хворому рекомендують більше відпочивати, висипатися, не дивитися "тяжких" для психіки фільмів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чому ви почуваєтесь хронічно втомленим: 7 медичних причин

Щоб зупинити напад гіпервентиляційного синдрому, треба упродовж 3 хв дихати в поліетиленовий пакет. При цьому намагатися глибоко вдихати. Поступово негативні відчуття минають.

У місті Коломия Івано-Франківської області адвокат 38-річний Олексій Гуцуляк встановив рекорд України. На затримці дихання і без гідрокостюма проплив під кригою 61 м. Раніше Олексій Гуцуляк встановлював рекорд України з запливу під кригою на 40 м за півтори хвилини. 2013 року він також встановив рекорд із найтривалішого перебування людини без одягу під снігом тривалістю 60 хв. 8 с.

Зараз ви читаєте новину «Які хвороби можуть спровокувати проблеми з диханням». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути