вівторок, 22 листопада 2016 10:59

Ідеальні контрацептиви для підлітків, які захищають від інфекції

Ідеальні контрацептиви для підлітків, які захищають від інфекції
Фото: Medinfo.ua

Контрацептиви мають захищати не тільки від вагітності, а й від інфекцій, які передаються статевим шляхом. Це питання особливе актуальне для підлітків. Вони починають рано вести статеве життя, не розібравшись як правильно себе захищати. Презерватив є єдиним метод контрацепції, який захищає від СНІДу. Про це розповіла Gazeta.ua Людмила Хомінець, гінеколог Малинської районної лікарні на Житомирщині.

"Першими контрацептивами в житті мають бути презервативи. Вони не тільки захищають від небажаної вагітності, а й від інфекцій. Гормональні протизаплідні можна пити лише після консультації з гінекологом. У підлітків ще не стабільне статеве життя і немає постійного партнера. Не потрібно вибирати контрацептиви, які треба пити ­щодня", - каже лікар.

Гормональні препарати від інфекцій не захищають. У підлітковому віці мало хто перевіряє партнера.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Україні запровадять британську модель медицини

"Екстрена гормональна контрацепція потрібна, коли був незахищений статевий акт. Якщо випити цю гормональну таблетку протягом 72 год., вона захистить від вагітності. Вживати її можна раз на місяць. Частіше можливі кровотечі. Там великі дози гормонів", - говорить лікар.

Перерваний статевий акт - найненадійніший з усіх методів контрацепції. Виділення сперми починається задовго до закінчення акту. Цей процес неможливо відчути і втримати під контролем.

Зараз ви читаєте новину «Ідеальні контрацептиви для підлітків, які захищають від інфекції». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути