Спеціаліст-гастроентеролог у програмі "Територія обману" назвала найбільш небезпечні продукти швидкого харчування для здоров'я і життя людини, повідомляє ТСН.
Пропонуємо вам з ними ознайомитися і взяти собі на замітку.
П'яте місце рейтингу страв-вбивць займають заморожені і приготовані до вживання напівфабрикати. Вони містять небезпечні для здоров'я токсини, до того ж, сам процес їх приготування порушений.
На четвертому місці шаурма і бутерброди. Лікарі порівнюють їх дію на організм людини з бомбою уповільненої дії.
"Поєднання хліба і смаженого м'яса з великою кількістю соусу - це канцерогени і білки, які розкладаються. Така маленька бомба сповільненої дії", - розповідає експерт.
Третє місце в рейтингу небезпечної їжі займають хот-доги. Сосиски в них роблять з чого завгодно, тільки не з м'яса: крохмалю, антиоксидантів, стабілізаторів, згущувачів, підсилювачів смаку і солі.
На другому місці у вбивчому списку біляші. Ця страва готується в розпеченому маслі, яке містить багато канцерогену.
А на першому місці страва, від якої гастроентерологи радять відмовитися раз і назавжди - картопля фрі.
"Підступність цього продукту виводить його на перше місце. Поєднання крохмалю і жирів призводить до того, що, вживаючи цю страву хоча б тричі на тиждень, наш генетичний матеріал змінюється", - попередила лікар.
Вживання смаженої картоплі фрі може викликати генетичні вади і різні спадкові захворювання.
Кожна людина, яка тричі на тиждень харчується у фаст-фуді, отримує 50% ризику утворення онкології, попереджають фахівці. Вони також підкреслюють, що продуктами фаст-фуду легко отруїтися, адже вони починають псуватися вже за годину після приготування, адже білки гниють, жири прогаркают з утворенням ацетону, а вуглеводи починають бродити.
Зазначені в рейтингу страви можна їсти не більше двох разів в тиждень і з'їдати протягом години після їх приготування, але набагато краще взагалі від них відмовитися.
Коментарі