Ексклюзиви
субота, 02 травня 2020 14:54

Хірург Іванчук розповів, у чому різниця між відкритою та закритою ринопластикою

Хірург Іванчук розповів, у чому різниця між відкритою та закритою ринопластикою
Пластичний хірург Максим Іванчук. Фото: fakty.ua

Бажання змінити форму і розмір носа сьогодні ні в кого не викликає подиву. Пластична хірургія не стоїть на місці, й ті операції, які раніше вважалися надзвичайно складними, зараз робляться швидко і безболісно завдяки інноваційному медичному обладнанню.

У списку найбільш затребуваних пластичних операцій незмінно перебуває ринопластика - оперативне втручання, яке дозволяє позбутися від вроджених і набутих дефектів носа, а також якісно змінити його зовнішній вигляд. Сучасні лікарі проводять ринопластику двома способами - закритим і відкритим. Пластичний хірург Іванчук Максим розповів, у чому різниця між цими способами, і який з них все-таки краще.

Процедура ринопластики проводиться як за медичними, так і за естетичними показаннями. До числа медичних показань входять:
- Деформація носа після перенесених травм.
- Вроджені деформації носа.
- Викривлена носова перегородка.
- Утруднене дихання.

Як показує практика Іванчука Максима, більшість пацієнтів хочуть зробити ринопластику виключно з естетичних міркувань. Так, когось не влаштовує форма носа, когось - розмір, а когось - занадто маленькі або великі ніздрі.

Різниця між відкритою і закритою ринопластикою

Іванчук Максим розповів, що різниця між двома способами полягає в процедурі проведення операції. При відкритій ринопластиці пластичний хірург робить розрізи з зовнішньої сторони носа, на його серединній частині, і відшаровує верхній шар шкіри. Цей метод вважається більш легким, оскільки лікарю видно всю область оперування. Головний мінус цього методу полягає в складному реабілітаційному періоді для пацієнта, а плюс - вільний доступ хірурга до перегородки носа.

У клініці Максима Сергійовича більшою мірою використовують закриту ринопластику, адже вона менш травмонебезпечна і не залишає після себе видимих шрамів. Закрита ринопластика - метод оперування, при якому хірургічні маніпуляції проводяться безпосередньо у внутрішній частині носа. Пластичний хірург розповів, що багато лікарів вважають за краще проводити відкриту ринопластику через острах ускладнень. Закриту ринопластику вибирають фахівці з багаторічним досвідом роботи в сфері медицини, для яких ринопластика вже давно стала звичайною операцією. За словами Іванчука Максима, перевага закритої ринопластики полягає в тому, що вона повністю виключає можливість пошкодження артерій, які перебувають на кінчику носа. При цьому способі відновлення проходить набагато швидше, ніж при відкритій пластиці носа.

Ліцензія на медичну практику №1386 від 22.12.2016 року видана МОЗ України.

Зараз ви читаєте новину «Хірург Іванчук розповів, у чому різниця між відкритою та закритою ринопластикою». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути