четвер, 20 липня 2017 13:14

Девять людей померли від ботулізму - МОЗ

Девять людей померли від ботулізму - МОЗ
В Україні зареєстровано 90 випадків захворювання на ботулізм. Фото: Голос UA

З початку 2017-го станом на 18 липня в Україні зареєстровані 90 випадків захворювання на ботулізм, повідомили у Міністерстві охорони здоров'я.

"Захворіли 90 людей, дев'ять із них загинули. Вісім із дев'яти померлих захворіли внаслідок вживання в'яленої риби, четверо - риби промислового виробництва", - уточнюють у повідомленні.

МОЗ закликає населення уникати вживання в'яленої, солоної, консервованої риби, а також м'ясних продуктів домашнього виробництва, продуктів, умови зберігання та транспортування яких могли бути не дотримані належним чином і чия якість може бути сумнівна.

"На початку липня програма розвитку ООН як гуманітарну допомогу поставила в Україну 25 курсів антитоксина проти ботулізму вартістю 2,5 мільйона гривень. Станом на 19 липня 2017-го на відповідальному зберіганні на складах ДП "Укрвакцина" є 22 флакони сироватки", - зазначають у відомстві.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Україну привезли рятівну сироватку

Перші три флакони гуманітарної сироватки використали для термінового лікування пацієнтів, із встановленим діагнозом ботулізм. Зафіксували один випадок хвороби, коли людина отруїлась консервами.

Зараз ви читаєте новину «Девять людей померли від ботулізму - МОЗ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути