четвер, 21 лютого 2019 16:35

Скажена вовчиця напала на чоловіка

Скажена вовчиця напала на чоловіка
"Хазяйнувала" вовчиця в селах протягом 2-х годин. ФОТО: tag24.de

Хвора на сказ вовчиця напала на село в Тернопільській області. Тварина накинулася на місцевого чоловіка, який намагався відігнати її від свого собаки. У результаті отримав рвані рани обличчя.

"Він вийшов, щоб відігнати. Думав, що то пес напав. Але вона одразу на нього наскочила", — розповіла донька постраждалого кореспондентам ICTV.

Чоловік нині перебуває в лікарні. Після нападу на нього в селі вовчиця пробула ще декілька годин. За цей час встигла оббігати майже всі двори й покусати 18-х собак. Після цього направилася в сусіднє село, де її й застрелили. Наявність сказу в сіромахи підтвердили аналізи.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Назвали "найскаженіший" регіон України

Сказ є небезпечною інфекційною хворобою, яка супроводжується тяжким ураженням центральної нервової системи. Збудник її міститься в слині хворої тварини. Переносниками можуть бути коти, собаки, лисиці, вовки, єноти, куниці, борсуки, кажани. Єдиним порятунком проти сказу є вакцина. Якщо її вчасно не ввести, інфекція швидко просунеться до мозку й призведе до неминучої смерті. Ознаки зараження можуть проявитися впродовж року. Чекати на це не можна — до лікаря слід звернутися одразу після укусу.

Зараз ви читаєте новину «Скажена вовчиця напала на чоловіка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути