середа, 24 лютого 2016 17:33

5 тривожних симптомів жіночого організму

5 тривожних симптомів жіночого організму
http://zdorovia.com.ua/l

Існують такі гінекологічні захворювання, що протікають без очевидних симптомів. Виявити їх можливо лише при огляді. Тому жінкам потрібно пам'ятати про п'ять найбільш тривожних сигналів. І не відкладати візит до гінеколога.

Сверблячка і печіння, виділення зі статевих органів. У здорової жінки виділення з піхви прозорі, не рясні, не мають запаху і не викликають роздратування. А їх кількість залежить від фази менструального циклу. Так, відразу після закінчення менструації виділення мізерні і прозорі. В середині циклу вони стають рясними і тягучими. У другій фазі набувають білуватого відтінку і трохи кислуватого запаху, стають в'язкими і непрозорими.

Порушення менструального циклу. У нормі менструальний цикл триває від 21 до 35 днів, з них три-сім днів - менструація. Причинами візиту до лікаря мають стати: поява затримок, незвично рясні або тривалі або, навпаки, короткі і мізерні менструації, нудота, головний біль, непритомність.

Підвищена нервозність. Схильність до депресій, песимізму і нестабільність психологічного стану - все це часто свідчить про гормональні збої. Характерним стає загострення передменструального синдрому.

Шкірні висипи, погіршення стану волосся та нігтів. Через гормональні порушення у жінок часто спостерігається стрімке випадання волосся. Нігті стають ламкими і набувають жовтуватого або сіруватого відтінку. Але головним супутником гінекологічних проблем найчастіше стає висипання на обличчі, спині і грудях.

Відсутність бажаної вагітності. Відсутність вагітності протягом року від початку регулярних сексуальних відносин без контрацепції свідчить про те, що необхідно пройти обстеження у гінеколога на предмет виявлення патології.

Зараз ви читаєте новину «5 тривожних симптомів жіночого організму». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути