Ексклюзиви
пʼятниця, 24 листопада 2017 05:28

5 напоїв, які бадьорять не гірше кави

5 напоїв, які бадьорять не гірше кави
Чай, лимонна вода, смузі та гранатовий сік є альтернативою ранковій каві. Фото: Блик

Кава на сніданок часто є звичкою, а не реальною необхідністю. Тому її можна замінити на інші, більш корисні напої, що так само збадьорять організм та допоможуть прокинутися.

Про це повідомив журнал "Elle".

Лимонна вода. Вона має бути теплою. Саме такий напій на сніданок омолоджує шкіру, нормалізує тиск, очищає кров, прискорює обмін речовин. У сезон простудних захворювань вода з лимоном захищає також від ангіни.

Смузі із зелених продуктів. Для коктейлю можна взяти ківі, шпинат, капусту броколі, огірок, селеру або інші інгридієнти. Такі смузі також здатні покращувати імунітет в осіннє-зимовий період.

Гранатовий сік. На відміну від кави, він корисний навіть для дітей та вагітних. Сік зміцнює судини і серце - тоді як кава провокує серцебиття та підвищення тиску.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Назвали найшкідливіший алкоголь

Зелений чай. Він містить кофеїн, тому добре заряджає енергією. Крім того, його смак можна варіювати самостійно - додавати м'яту, лимон, імбир або жасмин.

Імбирний чай. Особливо корисний для тих, хто працює інтелектуально. Імбир покращує концентрацію уваги, бадьорить та зміцнює імунну систему. Навіть аромат такого чаю допомагає долати втому.

Науковці дослідили, як кава впливає на організм. Виявили, що насправді напій не зневоднює тіло, лікує похмілля, а також входить до списку антиракових продуктів.

Зараз ви читаєте новину «5 напоїв, які бадьорять не гірше кави». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути