понеділок, 11 березня 2013 06:15

Зморшки розгладжуються після уколу кислоти

Львів'янка 28-річна Поліна Зубак торік почала помічати дрібні мімічні зморшки на обличчі.

— Для мене це катастрофа. Ще незаміжня, а вже старію. В інтернеті почала шукати різні маски, примочки. Найбільше допомагає із льону.

Бере 1 ст. ложку насіння льону. Кип'ятить 15 хв. у півсклянки води. Накриває і настоює, доки відвар охолоне до теплуватого. Відціджує, до рідини додає 1 ст. ложку оливкової олії. Ватним диском наносить на обличчя. Через 20-25 хв. змиває теплою водою.

— Роблю цю процедуру двічі на день, уранці перед роботою і ввечері перед сном, — говорить Поліна. — Шкіра після неї стає м'яка і шовковиста. Наче стягується, зморщок не так уже видно. Підтягуються повіки. Відчуваю свіжість, навіть після недоспаної ночі.

— Процес старіння неминучий і нерідко починається в 28 років, — каже львівський дерматолог 36-річна Руслана Романюк. — Він пов'язаний зі зношенням біологічного ресурсу, а також із накопиченням в організмі токсичних речовин, що перешкоджають відновленню клітин. Масочки, креми зволожують шкіру, масаж пальцями сприяє кращому кровопостачанню. Але відтягнути старіння надовго не вдасться. Слід нормалізувати сон, відпочинок. Їсти більше фруктів. Для радикальної боротьби зі старінням корисні ін'єкції гіалуронової кислоти і сукцинату натрію — бурштинової. Остання посилює дихання тканин, стимулює синтез колагену й еластину.

Процедуру називають редермалізація. Її слід проводити тільки у косметичних клініках, під наглядом фахівців.

— Один раз на два-три тижні лікар шприцом уводить інноваційний препарат гіалуаль у ділянки, які найбільше зазнали вікових змін. Це обличчя, шия, декольте. Може бути і живіт, стегна, руки. Процедури дещо болючі, шкіру перед тим мастять знеболювальним кремом. Тривалість курсу три-шість ін'єкцій, залежно від віку, типу шкіри. Багато хто помічає ефект після першої процедури. Шкіра свіжішає, відновлює пружність, зморшки зменшуються. У багатьох коригується овал обличчя, зникають пігментні плями.

Зараз ви читаєте новину «Зморшки розгладжуються після уколу кислоти». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути