пʼятниця, 02 січня 2015 00:25

Жирну їжу запивають кока-колою

Автор: фото з сайту www.ко.icml
  Кока-кола допомагає на ранній стадії ацетону, якщо пити теплою. Тоді виходять гази, і вона не подразнює шлунок
Кока-кола допомагає на ранній стадії ацетону, якщо пити теплою. Тоді виходять гази, і вона не подразнює шлунок

— Для нас новорічні свята, як трагедія вєка. Завжди чекаю неприємностей і проблем із дітьми. Їздимо до свекрухи, а вона готує чим пожирніше. Торік нагодувала сина печеною картоплею з качкою. Малий почав рвати, піднялася температура, зблід. І все прямо під бій курантів, — розповідає 28-річна Олеся Лозова з Вінниці. — У "швидку" додзвонитися нереально. Лікаря визвати — теж. Малий плаче, і я коло нього. Свекруха заливала в дитину відвар ромашки. Наступного дня дізналася, що це категорично не можна робити.

Олесю з сином відвезли в дитячу обласну лікарню. Там зібралися ще понад два десятки дітей. Усіх перегодували в новорічну ніч.

— Лікар пояснив, що в дитини піднявся ацетон через жирну їжу і нічний прийом харчів. Починається раптово. Дитина стає блідою, млявою, нічого не їсть, блює. Із рота чути запах ацетону. Так триває від одного до чотирьох днів. У цей час дитину садять на строгу дієту. Ніяких відварів, щоб викликати блювання, не можна. Якщо просить їсти, давати каші на воді. Добре помагає ячмінна, вівсяна. Можна галетне печиво і мінералку типу "Миргородської". Не давати м'ясо, сири.

Протягом року в сина Олесі ще тричі піднімався ацетон.

— Чогось трохи жирнішого з'їсть чи в апетит — і вже хворіє. Востаннє в лікарні були в листопаді. Запросили на день народження в МакДональдз. Замість гамбургерів давала власні бутерброди. Але картоплю таки потягнув. До вечора лежав під крапельницею. На Новий рік лікар порадив вечеряти не пізніше 21.00. На дитячому столі мають бути легкі салати, фрукти, пісне м'ясо. Можна запивати кока-колою. Для чотирирічної дитини вистачить двох склянок на вечір. Вона, коли небагато, запобігає утворенню ацетону.

Частіше хворіють хлопчики до 12 років. Схильних до хвороби видно. Вони худі, повільно набирають вагу й дуже активні.

— Організм перевитрачає енергію. Бере її з жирових запасів. У крові зростає рівень ацетонової кислоти, — пояснює інфекціоніст Юлія Ткачик із Він­ницької дитячої інфекційної лікарні. — Загострення — це не лише через жирну їжу. Його може спричинити сильний стрес, далека поїздка, пере­охолодження. Хворіють незалежно від пори року. Якщо почалася блювота, треба часто пити малими ковтками. Промивати шлунок, як при отруєнні, категорично не можна. Можна зварити солодкий узвар із яблук або дати солодкий чай із лимоном. Кока-колу — теж. Між лікарями ходять чутки, що краща за ліки. Це не так, але на ранній стадії може помогти. Головне — пити її теплою. Тоді виходять гази. Краще впливає на організм.

Зараз ви читаєте новину «Жирну їжу запивають кока-колою». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути