Ексклюзиви
пʼятниця, 18 червня 2010 05:57

Жінкам не можна вживати рафінованої олії

Ірина Станько, 24 роки, зі Львова під час вагітності їла багато хліба та печива. Через це після пологів у її сина Андрія почав боліти живіт.

— Дитина плакала після кожного грудного годування, живіт був твердим, гази не відходили, не кожен день був стул. Ходила по лікарях чотири місяці. Витратила на лікування 700 гривень. Лише посів калу на флору коштував 300 гривень. А коли розповіла своєму гінекологу, то вона сказала, що все від мучного. Через три тижні моєї дієти дитина стала здоровою.

— Якщо продукти, які їсть годуюча мама, містять емульганти, консерванти, ароматизатори, то з материнським молоком ці харчові добавки передаються дитині. І можуть викликати запальні процеси в кишківнику — здуття, коліки, діарею, закрепи. Мамі потрібно категорично відмовитися від рафінованих продуктів, зокрема олії. Вони вбивають мікрофлору кишечника жінки, а потім і кишечника її новонародженої дитини. Також слід обмежити себе у вживанні муки вищого ґатунку, цукру, кави та продуктів на дріжджах, — каже гінеколог 48-річна Алла Коник, яка має 20 років медичної практики. — Від неправильного харчування мами під час вагітності у дитини в перші тижні може бути кон"юктивіт, висипання на шкірі, у ротовій порожнині, кал буде мати різкий запах.

Лікар-гінеколог радить харчуватися здоровою їжею і тим, хто не народжував:

— Їм теж варто відмовитися від мучних виробів. Мука високого ґатунку, тобто рафінована, виводить з організму мікроелементи. Дріжджі при випічці не руйнуються і, потрапляючи в наш організм, викликають процес бродіння. Від того хвороби — дискінезія жовчовивідних шляхів, гастрити, коліти, закрепи. Наші пращури виготовляли хліб з муки грубого помолу і закваски. Такий корисний.

Корисний хліб з муки грубого помолу і закваски

Алла Коник каже, 22–25-річні часто звертаються з болями унизу живота, що віддають у попереку.

— Біжать до гінеколога, а виявляється, що кишківник запалений, спайкований. Звідси і розлади травлення, здуття, закрепи. Ходять у туалет раз-два рази на тиждень. А треба щодня зранку, півгодини після сну.

Зараз ви читаєте новину «Жінкам не можна вживати рафінованої олії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути