понеділок, 18 червня 2012 07:30

Зі збільшеними грудьми боляче підняти руки

— До 25 років прожила практично без грудей. Торік зважилася їх зробити. Тоді ще й схудла. Мала обхват у грудях 79 сантиметрів. Було складно одяг підібрати, кофтини висіли некрасиво. Подруги, колеги, хлопець і батьки — всі відмовляли, бо це небезпечно для здоров'я, — розповідає киянка Валерія Остапенко.

Після пластичної операції дівчина має обхват грудей 83 см.

— В перші два тижні жалкувала, що пішла на це. Біль пекельний, величезний набряк, поворухнутися не могла. Здавалося, що шкіра розірветься. Руки догори піднімати не можна було. Голову мені мама мила, сама не могла розчесатися, зуби чистила насилу. Одяг через голову не надівала. Навіть на ліжко лягти і встати сама не могла, бо треба було руками впиратися. Зараз імплантантів не відчуваю, тільки шрами уродські під грудьми нагадують про операцію.

— Збільшення, підтяжка, зменшення грудей — найпопулярніші пластичні операції, — каже столичний пластичний хірург Павло Денищук, 49 років. — Найчастіше звертаються жінки віком 22-25 років після пологів. Працюємо з повнолітніми, коли груди сформовані. Окрім столичних пацієнток, до нас приїздять жінки з різних міст та сіл. Часто позичають гроші по знайомих. Чоловіки приводять жінок і коханок за руку,  проплачують їм операцію. Збільшити груди на два розміри коштує 30-50 тисяч гривень.

Кладе кілька імплантантів на стіл. Формою нагадують краплеподібну грудь. Бере ножа, надрізує збоку імплантант, стискає у руці. Показує, що гель не витікає.

— Помітили, що поверхня шерохувата? — Гладить річ. — Раніше вони були гладенькі. Ці — нові, краще сприймаються організмом. Завжди біля імпланта утворюється рубець. Він не спричиняє дискомфорту, доки не збільшується. Тоді груди виглядають неприродно й болять. З шерохуватими такого не відбувається.

Популярні імплантанти, у яких в центрі пружніший гель, а з країв — м'якший. Такі на дотик від грудей не відрізняються.

— В інших проступають краї, якщо дівчина худне. Також стали ставити імпланти під плівку м'яза. Раніше — зверху або під нього. Тепер м'яз не зсуваємо, не травмуємо.  Виписуємо за один день після операції. Потім можна займатися спортом у звичайній білизні, а раніше треба було одягати підтримуючу.

Щоб уникнути шрамів, надріз роблять під пахвами. Метод використовують три роки. Так просять зробити моделі та любительки засмагати топлес.

— Виробники дають пожиттєву гарантію. Корекції робимо рідко. Якщо жінка хоча б раз збільшила груди, вона ніколи потім не захоче повернути те, що в неї було раніше. Але може поміняти імпланти на менші. Зараз часто звертаються жінки із грудьми, надто великими від природи. Видаляємо зайвий жир, натягуємо шкіру.

Породіллям заповнюють пустоти

— Із силіконовими імплантантами можна годувати груддю, — говорить Павло Денищук. Показує фото пацієнтки, яка прикладає дитину до збільшених грудей. — Після пологів вони збільшаться, але потім стануть потрібного розміру.

Не рекомендує пацієнткам різко набирати вагу. За рахунок жиру груди збільшуються, і псується їхня форма. Тоді треба ставити або більші імплантанти, або робити підтяжку.

— Краще збільшувати груди до пологів, коли шкіра пружна. Після вигодовування обвисає, і ефект від збільшення буде менший. Породіллям зараз робимо підтяжку й ставимо імпланти одночасно. Натягнути шкіру недостатньо, треба заповнити пустоти.

 

Зараз ви читаєте новину «Зі збільшеними грудьми боляче підняти руки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути