вівторок, 27 березня 2012 06:00

Застуду і грип лікують мефенаміновою кислотою

Застуду і грип лікують мефенаміновою кислотою

35-річна Ірина Ворошилова з Вінниці за два дні вилікувала застуду.

— На 8 Березня їздила з компанією на кілька днів до Києва. Знайома Настя вже була хвора. Коли повернулися, двоє наших хлопців цього ж вечора злягли, і мене почало затягувати. Сусідка порадила купити таблетки мефенамінової кислоти. За 10 штук заплатила 2 гривні. Пила по одній три рази на день. Так два дні. На третій уже була здорова як огурчик, — розповідає Ірина.

Мефенамінова кислота, крім протизапальних властивостей, має ще й імуностимулюючі, говорить фармацевт Геннадій Васильківський:

— Препарат збиває температуру. Колись цю кислоту широко використовували, але останнім часом забули. Люди здебільшого купують розрекламовані препарати. Не раджу використовувати задля профілактики. Наперед ефекту не буде, лише зашкодите печінці. Кислота впливає на неї, як і будь-який протизапальний засіб.

Лікарі призначають препарат при зубному та головному болях. Також — ревматизмі та запаленні м'язів, вірусних інфекціях і грипі.

Зараз ви читаєте новину «Застуду і грип лікують мефенаміновою кислотою». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути