Ексклюзиви
понеділок, 05 лютого 2018 06:31

Закон про медичну реформу набув чинності

30 січня набув чинності головний закон медичної реформи "Про державні фінансові гарантії медичного обслуговування населення".

У реформи є план на три роки. Цьогоріч зміни відбуватимуться тільки на первинній ланці медичної допомоги.

— Починаємо створювати Національну службу здоров'я України — НСЗУ, яка платитиме за кожну послугу. З'явиться медична страховка від Служби здоров'я, забезпечена реальними грошима, — каже Уляна Супрун, виконувач обов'язків міністра охорони здоров'я України. — З нею пацієнт зможе піти в будь-який медичний заклад, що має контракт із НСЗУ. Для держави немає різниці, буде він комунальний чи приватний.

Скасовують усі прив'язки — до місця реєстрації, дільничих лікарів. Пацієнт отримає право обирати лікарів та лікарні. Ці зміни запроваджуються з квітня.

— Медичні заклади змінять правила роботи — пройдуть процес автономізації. Зможуть підписувати договори та угоди з підрядниками. Також, на що давно чекали лікарі, зможуть відмовитись від тарифної сітки. Почнуть оптимізувати витрати та нарешті піднімуть зар­платню лікарям. Це світоглядні зміни для всієї України. За масштабами вони відповідають скасуванню рабства, — додає Супрун.

Зараз ви читаєте новину «Закон про медичну реформу набув чинності». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути