пʼятниця, 25 листопада 2011 06:45

За годину комп'ютер виявляє віруси та алергени

— Три місяці тому почалися болі у правому боку. Особливо боліло натще. Відчувала слабкість, кістки ломило, інколи температура підвищувалася. Здала аналіз крові, всі показники були в нормі. Додатково призначили ультразвукове дослідження, яке показало запалення жовчних проток, — розповідає киянка 32-річна Оксана Харитонова. — Лікар сказав, таке буває через отруєння або глисти. Призначив знеболювальне і лікарські трави.

На комп'ютерній діагностиці обстежили весь організм. Підтвердили запалення жовчних проток. Також виявили у печінці лямблії.

— Щоб визначити конкретний вид глистів, треба було здавати багато аналізів. А комп'ютерна діагностика відразу показала, що у мене і від чого. Зекономила час та гроші. Обстеження і розшифровка діагнозу зайняли півтори години.

44-річна Олена Фокіна, лікар столичного центру діагностики, каже, комп'ютерне обстеження організму дає найповнішу інформацію про здоров'я пацієнта:

— Діагностуємо хвороби на ранніх стадіях. Повне комп'ютерне обстеження виявляє порушення в організмі з точністю до 97 відсотків. Його застосовують, коли хвороби складно виявити іншими методами, коли немає ніяких симптомів.

Фахівець додає, найпоширеніший вид такої діагностики — біорезонансне дослідження. Воно дає інформацію про стан печінки, серця, легенів та інших органів. З точністю визначає причину алергії. Якщо є найменші відхилення, може передбачити початок хвороби.

Зауважує, поширена магнітно-резонансна діагностика виявляє серйозні хвороби. Її роблять, коли є підозра на злоякісні пухлини. Але цей метод не може знайти в організмі приховані інфекції. Крім того, сильно опромінює — один сеанс магнітно-резонансної діагностики дорівнює 100 звичайним рентгенам.

— На відміну від магнітної, біорезонансна діагностика для організму зовсім не шкідлива. Її можна робити навіть дітям. Пацієнт сідає у крісло, на голову йому одягають датчики у вигляді навушників. Комп'ютер зчитує сигнали з кори головного мозку. Апарат нічим не опромінює організм, лише посилає й отримує сигнал. Виявляє ранні патології, віруси.

Каже, комп'ютерна діагностика замінює багато аналізів. За 1 год. обстеження пацієнт отримує повну інформацію про загальний стан організму, аналіз крові при цьому не робить. Перед обстеженням хворого просять зняти всі залізні предмети. Після цього він кладе руки на металеві подушки пальцями донизу. Протягом 30 хв. комп'ютер сканує органи і виявляє можливі порушення.

Обстеження починають із тесту на паразитів

— Протягом цього року було 20 випадків виявлення глистів у кістках. Діагностують ураження суглобів, хребта, коли людина не може ходити. Виявляється, причина у глистах, — каже Катерина Бодня, головний фахівець з паразитології Міністерства охорони здоров'я. — Тому будь-яке обстеження варто починати із тесту на паразитів.

Глистів знаходять у легенях, печінці, оці та інших органах. Зазвичай аналізу калу на виявлення глистів недостатньо. Необхідне окреме обстеження на виявлення паразитів. Часто лікарі плутають їх із пухлинами. Обстеження на глисти також бажане перед щепленням. Якщо вакцинувати заражену людину, препарат не подіє. Можуть початися ускладнення та загострення хвороб шлунка й серця, алергії.

 

Зараз ви читаєте новину «За годину комп'ютер виявляє віруси та алергени». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути