понеділок, 24 грудня 2012 06:00

За два тижні худнуть на 15 кілограмів

Автор: фото з сайта www.ladylight.ru
  Білок сиру засвоюється швидше, ніж м’яса, риби чи молока. Ним добре наїдаються під час дієти. Швидко худнуть, бо перетравлення білка забирає багато енергії
Білок сиру засвоюється швидше, ніж м’яса, риби чи молока. Ним добре наїдаються під час дієти. Швидко худнуть, бо перетравлення білка забирає багато енергії

По смерті батька киянка 28-річна Катерина Мельник почала гладшати. За півроку набрала 12 кг. Важила 78 кг за зросту 1,7 м.

— Багато не їла, але через стрес порушився обмін речовин. Усе відкладалося у боки. Стало важко підніматися на п'ятий поверх, а живу в домі без ліфта. Кардіолог сказала зайнятися собою, бо за рік можу мати цукровий діабет. Я з переляку почала бігати, не вечеряла. Сіла на білкову дієту. За день можна було з'їсти яйце, пісний шматок курятини та якийсь овоч на вечерю. Все без солі, цукру, жиру. За два тижні схудла на 15 кілограмів. Мала слабкість, наче після важкого грипу.

Перетравлюючи білкову їжу, організм витрачає багато енергії. Тому вагу втрачають швидко. Щоб не було виснаження, слід приймати ще й вітамінні добавки, наголошують дієтологи.

35-річна Наталія Новікова із Запоріжжя схудла на 8 кг. Місяць дотримувалася сирної дієти.

— Важила 80 кіло за зросту метр 60. Пробувала голодувати, не їсти м'яса. Але пару днів посиджу так — і кидаю. Потіти у спортзалі не можу, бо маю хворе серце. Лікар порадив сирну дієту. Підходить, бо наїдаюся і худну.

Обідала стравою з нежирного сиру — запіканкою, додавала продукт в омлет чи начиняла овочі. Відмовилася від хліба, картоплі, солодкого і макаронів. Пила морквяний, томатний і яблучний соки, зелений чай та мінералку. Снідала й вечеряла лише овочами і фруктами.

— Сирна дієта ефективна проти зайвої ваги, — каже вінницький дієтолог Раїса Собченко, 36 років. — Рекомендую її пацієнткам з діабетом і ожирінням. Найчастіше вони мають атеросклероз і високий тиск, порушений кровообіг. У них погано працюють жовчний і печінка. Таким людям ризиковано голодувати чи надмірно займатися спортом. Сир добре насичує організм кальцієм. Кістки міцніють, нігті й зуби перестають ламатися, волосся стає гарне і блискуче.

Білок сиру засвоюється швидше і легше, ніж м'яса, риби або молока. Тим, хто п'є ліки, дієтолог радить щодня з'їдати на сніданок тарілку сиру. Він виводить токсини з організму.

— Раз на тиждень улаштовуйте розвантажувальний день. Треба їсти по 100 грамів сиру п'ять разів на день. Кальцій краще засвоюється з жирнішого. Купуйте принаймні 5-відсотковий.

Через голодні дієти зомлівають у транспорті

— В 11-му класі, щоб схуднути, тиждень їла тільки корейську моркву,— розповідає столичний дієтолог Анна Білоус, 29 років.— Закінчилося реанімацією, бо організм викинув багато жовчі. Жінки, які сідають на жорсткі дієти, часто зомлівають, особливо в громадському транспорті. Від нестачі вітамінів розвивається анемія. Тоді, якщо бракує кисню, непритомність гарантована.

Дієта, яка полягає у виключенні з раціону жирів, вуглеводів чи білків, виснажує. Після голодування організм починає швидко накопичувати втрачені вітаміни, мікро— й макроелементи. Тому швидко набирають вагу. Щоб схуднення було ефективне, обирають дієту, яка передбачає необхідний для організму набір, підтримують його вітамінними добавками. Водночас займаються спортом.

 

Зараз ви читаєте новину «За два тижні худнуть на 15 кілограмів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути