четвер, 30 листопада 2006 16:43

За дві-три години кров очищається двічі

 

Цироз печінки — це хронічна хвороба, яка поступово руйнує тканину печінки і замінює її сполучною. Орган перестає чистити кров від шлаків та токсинів, і організм отруює сам себе. Серед кишково-шлункових недуг цироз — на другому місці після гепатитів.

— Печінка — це головний детоксикант організму, — пояснює Наталія Климчук, 27 років, лікар-гастроентеролог столичної клініки еферентної терапії (виведення з організму токсинів за допомогою очищення крові. — "ГПУ"). — Якщо печінка не працює, "гидота" накопичується у крові.

Для відновлення печінки потрібні ліки і чистка крові. При гепатиті це надасть органові час на самовідновлення, при цирозі — почистить організм і призупинить розвиток хвороби.

— Ми підбираємо пацієнтові сорбент до "штучної печінки" залежно від хвороби: гепатит, алергія, отруєння, ревматизм, недуги підшлункової, — розповідає лікар. — Особлива наша гордість — колонки для лікування цирозу. Їх розробив директор клініки Віталій Чорномиз.

Після процедури у крові стає менше токсинів, шлаків і вірусів. Запускаються процеси самовідновлення печінки.

— При цирозі чиститься не тільки кров. Асцитична рідина, яка заповнює черевну порожнину, повертається разом з кров"ю до вени. Через надлишок цієї рідини хворі мають надутий живіт, — розповідає Наталія Миколаївна. — У пацієнта відновлюється рівень білка в організмі. І перестає рости живіт.

Процедура на апараті "штучна печінка" триває дві-три години. За цей час кров проходить подвійну очистку. За хворим наглядає лікар або медсестра.

— Якщо уражено 20–40 відсотків печінки — достатньо робити процедуру раз на рік. Відсоток більший — треба пройти двічі.

Зараз ви читаєте новину «За дві-три години кров очищається двічі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути