— Ми практикуємо голодування майже при всіх хворобах, — розповідає Мирослав Панькевич, 56 років, головний лікар львівської клініки "Акумед". — Передусім при захворюваннях органів системи травлення. Але й в інших випадках протипоказань цьому методу немає. Хоча не кожен готовий психологічно витримати довго без їжі. Частіше на голодування зважуються жінки віком до 40 років.
Під час голодування пацієнт може пити скільки захоче води. Не їсти — від кількох годин до 3–4 тижнів. Лікарі клініки пам"ятають випадок, коли чоловік голодував 110 днів. Він мав велику вагу і хотів схуднути.
Під час голодування відбувається загальне оздоровлення організму. Очищуються дві системи — шлунково-кишковий тракт і органи дихання. Спочатку організм максимально очищується від шлаків. І отримує фізіологічний відпочинок — увесь організм переключається на процеси оздоровлення.
Вихід із голодування набагато складніший, ніж початок. Щоб "запустити шлунок" людина проходить голковколювання, як і перед лікуванням. Медики радять протягом 2–3 тижнів після голодування не зловживати солоним, гострим, їсти дрібними порціями. Головний принцип — не переїдати. Щоб їжа не стала токсином для організму.
Повторювати 2–3-тижневий курс голодування людина середньої комплекції може двічі на рік. Але тривалість голодування призначається індивідуально для кожного хворого.
Коментарі
7