Киянину 34-річному В'ячеславові Трохимцю лікарі сказали, що він хворий на туберкульоз і житиме щонайдовше два роки. На знімках легень були темні плями.
— Я не хворів, але почала боліти грудна клітка навколо серця. Пішов до лікаря, а він направив на флюорографію. Як побачив, які в мене на легенях плями, аж злякався. Я на поліграфічному підприємстві тоді працював, там усі з часом мають хвороби легень, бо фарби надихуються,— розповідає В'ячеслав.
Діагноз перевіряв у чотирьох лікарів. Ніхто не сумнівався в тому, що це туберкульоз. Рекомендували негайно розпочинати перший курс лікування.
— Виписали ліки, які я мав пити вісім місяців. Це такий сильний антибіотик, що вбиває туберкульозну паличку і водночас усі внутрішні органи. Якби їх пив, то через вісім місяців мені треба було б нову печінку. Я не хотів умирати і шукав іще якесь лікування.
В'ячеслав послав свої знімки легень родичам в Італію. Вони їх показали своєму сімейному лікареві. Туберкульозу на знімках той медик не побачив. Натомість діагностував хімічний опік легень.
— Італійський лікар порадив спробувати ягоди годжі. А якщо виразки на легенях не загояться, пропонував операцію. Вона коштує 100 тисяч євро. Родичі зразу прислали 25 кілограмів сушених ягід. Я їв їх щодня. Заварював зелений чай, а через кілька хвилин вкидав у кружку столову ложку ягід. Випивав рідину, а потім з'їдав їх. Так щоранку натощак. Через вісім місяців пішов на повторну флюорографію. Легені були чисті. Лікарка, яка виписувала мені таблетки, питала, чим я лікувався. Знала, як вони шкодять, а я не схуд. Гарно виглядав і мав чисті легені. З одного курсу такі крайні форми туберкульозу, як мені ставили, не лікуються.
У Трохимця залишились ягоди. Він на своїй сторінці в інтернеті запропонував їх продати. Багато хто відгукнувся. Люди п'ють їх для зміцнення імунітету, нормалізації тиску, цукру в крові, як антираковий засіб. В'ячеслав теж продовжує приймати ягоди годжі. За два роки, що їх вживає, жодного разу не захворів на грип чи застуду. Добре почувається, має гарний настрій, бадьорий.
— Немає осінньої депресії, в яку раніше впадав кожного сезону. Дощ іде, сіро, а я посміхаюсь й жвавий, як із моторчиком. Не п'ю ніяких аптечних вітамінів, знеболювальних чи для покращання травлення. Голова ніколи не болить і шлунок прекрасно працює.
Ягоди годжі ростуть у Китаї. Вони червоні й довгасті, солоно-солодкі. Їх збирають, фасують й відкачують з упаковки повітря, щоб не псувалися. Відправляють до Німеччини в місто Дюссельдорф та в іспанський Мадрид. Звідти розвозять Європою. Місячна порція плодів коштує 160 грн.
— Вирахував, що це значно дешевше за штучні вітаміни. У ягодах є вони всі. Також — мікро- й макроелементи, амінокислоти. Антиоксидантів більше, ніж у будь-яких інших рослинах.
Ягоди годжі покращують сон і пам'ять
Ягоди містять гормон молодості. Вони стимулюють організм до відновлення, зменшення жиру, покращують сон, пам'ять. Прискорюють одужання.
— Знайомі, які їдять ягоди годжі, стали моложавіші. На "ЮТьюб" дивився відгуки про годжі, люди від них молодшають. Кажуть років на 20, — розповідає В'ячеслав Трохимець.
У китайському фольклорі годжі називають ягодами щастя, бо вони розганяють хандру й тугу. А сік — подружнім вином, яке покращує лібідо, подовжує репродуктивний вік. Ягоди годжі споживають і пропагують співаки Мадонна, Кайлі Міноуґ, Стінґ, Мік Джаґґер.
Коментарі