середа, 15 липня 2009 15:14

Запалення на шкірі з"являються через спеку

Автор: фото: Андрій ШМАТОВ
  Дерматолог-косметолог столичного салону ”Шварцкопф” Вікторія Паньків робить відвідувачці Світлані полуничну зволожувальну маску. Із жирної шкіри її змивають водою. Людям із сухою і нормальною шкірою слід витирати маски серветками
Дерматолог-косметолог столичного салону ”Шварцкопф” Вікторія Паньків робить відвідувачці Світлані полуничну зволожувальну маску. Із жирної шкіри її змивають водою. Людям із сухою і нормальною шкірою слід витирати маски серветками

У 31-річної киянки Світлани жирна шкіра.

— Улітку біля носа й на підборідді обличчя масніє. Доводиться користуватися кремами для жирної шкіри. Боюся, що з"являться прищі, запалення. Тому частенько ходжу до косметолога на чистки, — розповідає жінка. Щовихідних Світлана робить підсушуючі маски.

Улітку найважче доглядати за жирною шкірою.

— На сонці сальні залози працюють активніше. Шкіряне сало швидше опиняється на поверхні. У нормальній кількості воно захищає шкіру від пилу, зневоднення. Але коли жиру забагато, з"являються прищі. Сонце може спровокувати появу акне — вугрового висипу й демодекозу — підшкірного кліща, — розповідає дерматолог-косметолог київського салону "Шварцкопф" Вікторія Паньків, 27 років.

Жирна шкіра старіє повільно, бо товстіша. Вона не має зморщок, як суха, що часом нагадує пергаментний папірець. Але влітку жирна шкіра стає чутливішою.

— Спочатку сонце підсушує маленькі ранки, усуває висипання. Але потім верхній роговий шар епідермісу грубішає. Підшкірне сало погано вивільнюється. Виникають запалення, — пояснює Вікторія.

Застерігає: у жодному разі не можна видавлювати прищі й вугрі. Через це можна ушкодити капсулу в пустулі, де міститься гній. Тоді інфекція пошириться під шкірою.

Креми для жирної шкіри містять цинк і сірку

— До мене приходять люди із запаленнями по всьому обличчю. І все через те, що колись видавили прищик. Чистку шкіри слід проводити лише в лікаря. Для цього обличчя очищують молочком, наносять відлущуючий скраб, а потім розпарюють шкіру 15 хвилин. Лікар у рукавичках або за допомогою ультразвукового апарата чистить обличчя від гною. Процедуру залежно від типу шкіри й пори року Паньків радить проводити від разу на місяць до одного разу на півроку.

— Улітку шкіра потребує активного зволоження. Тим, у кого масне обличчя, слід використовувати зволожувальні креми для жирної шкіри. Вони містять підсушуючі елементи: цинк і сірку. Однак не варто захоплюватися широко розрекламованими кремами. Більшість із них містить канцерогени — речовини, що підвищують імовірність появи злоякісних пухлин. Бажано користуватися космецевтикою — косметичними препаратами, які лікують шкіру. Їх продають в аптеці. Коштують десь на чверть дорожче, ніж звичайні креми, — каже Вікторія.

Улітку корисно робити маски з глини. Вона абсорбує, підтягує, зволожує і дезінфікує.

— Наші матері й бабусі мастили шкіру полуницею. Вона містить більше вітаміну С, ніж ківі чи лимон. Однак ягода може викликати алергію. Тому краще користуватися косметичною зволожувальною маскою на основі полуниці.

Приготувати скраб або маску можна й самому. Для відлущення шкіри косметолог радить нанести легкими масажними рухами на обличчя й декольте суміш із меду й натуральної спитої кави. Скраб слід змити за 15–20 хв. Зволожувальну маску можна зробити із потертого на тертку огірка, змішаного з ложкою крохмалю і яєчним білком. Він добре очищує пори. Для жирної шкіри у маску можна додати кілька крапель лимона. Протизапальну маску роблять із перетертого на борошно геркулесу, змішаного з олією чайного дерева.

Коли спекотно, слід постійно вмиватися й користуватися антибактеріальними серветками.

Зараз ви читаєте новину «Запалення на шкірі з"являються через спеку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути