Ексклюзиви
понеділок, 22 липня 2019 06:05

Запалення вуха може закінчитися глухотою

— На морі в дитини запалилося вухо. Ми здивувалися, бо Ліза ніколи не пірнає. Але виявилося — вода потрапила в ніс, — розповідає киянка Маріанна Гончарук, 33 роки.

— Гострий отит виникає в організмі саме через ніс. Вірус чи бактерія звідти проникають до слухової труби й порушують провітрювання. Від цього з'являється ідеальне середовище для збудників інфекції, — розповідає столичний отоларинголог Юрій Шестаков, 50 років.

Якщо захворіло вухо, не треба лікуватися самому. Від цього недуга пере­йде в хронічну форму й може закінчитися глухотою. Лікар обстежує пацієнта отоскопом. При наявності інфекції у вусі є почервоніння і набряк барабанної перетинки. Лікують запалення краплями з антибіотиком, гормоном, протигрибковим засобом у різних поєднаннях.

— Влітку вуха часто болять. Це буває від пірнання. А ще вода змиває сірку зі слухового проходу і шкіра стає схильна до інфекцій. У вусі виникає запальний процес, що називається "вухо плавця". У дорослих це протікає легше.

Щоб видалити воду з вуха, треба лягти на бік. Зробити кілька ковтальних рухів, вода має вилитися. Тоді вставити ватний джгут, щоб увібрала залишки рідини. Палички не підійдуть, бо можуть пошкодити барабанну перетинку.

Зараз ви читаєте новину «Запалення вуха може закінчитися глухотою». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути