понеділок, 26 серпня 2013 00:00

Вино з амаранту п'ють від застуди

73-річна Лідія Крисань із Черкас 10 років лікує грип та застуду вином із трав амаретто. Рецепт знайшла у книзі лікарських трав.

— Там пишуть, що цим колись і рак лікували. Роблять із рослини амарант. Насіння можна купити. В серпні вириваю з коренем і мию. Порізала 3 кілограми на невеликі шматки й кладу у 10-літровий бутель. Додаю 200 грамів польового хвощу та літрову баночку ягід бузини. Води наливаю по "плечики", сиплю півкілограма цукру.

Тримає вино закупореним шість днів. Як осяде осад, додає 0,5 кг цукру і ставить у льох на три місяці.

— Має добре виграти. Коли починається грип, 150 грамів амаретто ставлю на водяну баню. Тільки вода закипіла, випиваю келих маленькими ковтками. Треба швидко, щоб пари вина не вивітрились, бо ж вони очищають дихання. За 10 хвилин відчуваю полегшення. Застуда минає за два-три дні.

— Амарант вживають при недокрів'ї, він зміцнює імунітет. Не можна пити, якщо є камені в нирках чи сечовому міхурі, бо містить щавелеву кислоту. Стануть більші, утворяться нові, — каже столичний терапевт Тетяна Закревська, 45 років.

 

 

Зараз ви читаєте новину «Вино з амаранту п'ють від застуди». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути