Ексклюзиви
понеділок, 17 вересня 2012 07:15

Відвар льону п'ють від набряків литок

У 26-річної Олени Антюшко з Бердичева на Житомирщині набрякають ноги та обличчя. Вона повнотіла, п'є багато води.

— Нирки й серце маю здорові, але часто отікає тіло. Лікарі пояснюють, через поганий обмін речовин, застій лімфи. Бабуся навчила, що робити.

Олена бере 2 ст. ложки насіння льону і заливає 0,5 л води. Кип'ятить 15 хв. Накриває кришкою, відставляє на годину.

— П'ю цей відвар чотири рази на день по півстакана до їди. Нагадує кисіль. Додаю ще лимонний сік, щоб легше ковтати. За п'ять днів перестають набрякати не лише ноги, а й обличчя. Вичитала, що льон зв'язує в кишечнику токсини і виводить їх, як активоване вугілля чи ентеросгель. Можна пити його і довше, бо заодно лікується шлунок. Трохи послабляє.

Під час лікування робить також ванночки з трав. Змішує порівну квітки ромашки, м'яту і березове листя. 100 г суміші заливає 1 л води. Настоює протягом години, розбавляє гарячою водою і 10 хв. парить ноги. Пробує ліктем, щоб вода не була теплішою за руку.

— Додаю у ванночку морську сіль. Вона гарно розслаблює. Поряд ставлю тазик із холодною водою й опускаю ноги по черзі в обидва. Потім пощипую литки знизу догори.

Після вечірнього душу витирає ноги насухо і починає їх розминати з великого пальця до гомілки, потім від коліна до стегна. Натискає на пластину нігтя та на основу пальця. Також качає ногами по підлозі м'ячик.

Зараз ви читаєте новину «Відвар льону п'ють від набряків литок». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути