понеділок, 12 серпня 2013 07:30

Від виразки п'ють сік картоплі

— Рік маю виразку шлунка. Колись чекала на гостей, готувала торт. Збивала яєчний білок із цукром. З'їла пару ложок. За кілька хвилин у шлунку аж потепліло. А до цього сильно боліло. За тиждень від сусідки почула, що білок від виразки допомагає. Почала ним лікуватися. Лікарю не казала, боялася, що буде висміювати, — розповідає 45-річна Інна Ващенко з міста Ніжин на Чернігівщині.

Білок збивала з цукровою пудрою та 1 ст. л. оливкової олії. Пила 14 днів по столовій ложці натще.

— Стінки шлунка перестали пекти. Через два тижні на УЗД сказали, виразка у мене почала зарубцьовуватися. Потім попила білок із тиждень. Відтоді забула про антибіотики. Інколи таку суміш для профілактики п'ю. Не нашкодить, це точно.

Столичний хірург і гастроентеролог Ігор Молнар говорить, пацієнти, які п'ють білок зранку, швидше одужують. Та це не ліки, а лише добавка до них. Зменшує пекучість, вбиває мікроби. Коли випили, кілька годин не можна їсти.

— Допомагає і сік картоплі. Сиру натирають на тертці, від шкірки не чистять. Із м'якоті вичавлюють сік, цідять у марлі. П'ють двічі на день за 15 хвилин до їди.

Зараз ви читаєте новину «Від виразки п'ють сік картоплі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути