— Рік маю виразку шлунка. Колись чекала на гостей, готувала торт. Збивала яєчний білок із цукром. З'їла пару ложок. За кілька хвилин у шлунку аж потепліло. А до цього сильно боліло. За тиждень від сусідки почула, що білок від виразки допомагає. Почала ним лікуватися. Лікарю не казала, боялася, що буде висміювати, — розповідає 45-річна Інна Ващенко з міста Ніжин на Чернігівщині.
Білок збивала з цукровою пудрою та 1 ст. л. оливкової олії. Пила 14 днів по столовій ложці натще.
— Стінки шлунка перестали пекти. Через два тижні на УЗД сказали, виразка у мене почала зарубцьовуватися. Потім попила білок із тиждень. Відтоді забула про антибіотики. Інколи таку суміш для профілактики п'ю. Не нашкодить, це точно.
Столичний хірург і гастроентеролог Ігор Молнар говорить, пацієнти, які п'ють білок зранку, швидше одужують. Та це не ліки, а лише добавка до них. Зменшує пекучість, вбиває мікроби. Коли випили, кілька годин не можна їсти.
— Допомагає і сік картоплі. Сиру натирають на тертці, від шкірки не чистять. Із м'якоті вичавлюють сік, цідять у марлі. П'ють двічі на день за 15 хвилин до їди.
Коментарі