Ексклюзиви
пʼятниця, 18 листопада 2011 06:00

Від нестачі кальцію вагітних судомить

У вінничанки Наталії Слободянюк, 34 роки, троє дітей. Під час першої вагітності випадали коси й хиталися зуби.

— У дитини формувався скелет, і вона висмоктувала з мене кальцій. Спочатку думала, що лікар хоче збути "свій" товар, тому й приписує саме закваску VIVO. Побачила, що вона дієва, й у наступні вагітності почала готувати на ній молочку, — розповідає Наталія Слободянюк. — Проблем через нестачу кальцію більше не було.

Кисломолочні продукти на основі живих заквасок часто називають  "їжею росту". Бо вони насичують організм білком і кальцієм.

— Через недостачу кальцію в період вагітності мати може захворіти на остеопороз. Кістки стають крихкі, зростає ризик переломів. Починають кривавити ясна, — розповідає 49-річна Світлана Томська, акушер-гінеколог пологового будинку Вінниці. — Бувало, що в жінок порушувалася робота серця, підвищувався тиск, від нестачі кальцію може судомити.

Наталія Слободянюк кисломолочні продукти на основі заквасок VIVO дає дітям як перше підгодовування:

— Для мене важливо, що я сама роблю дітям сир, кефір, а не купую в магазині. Точно знаю, що моє — без консервантів, барвників і свіже. У молочних продуктах на основі заквасок бактерії живі. У дітей зміцнюється імунітет. Немає проблем із роботою шлунка.

Починати підгодовування дитини Лариса Стоялова, київський педіатр, радить з половини чайної ложки продукту:

— Нову їжу краще давати наприкінці годування. Можна змішати з останньою ложкою того, що дитина їсть завжди. Дозу збільшують щодня. Повний перехід на кисломолочні продукти триває від одного до двох тижнів. Але не раджу починати прикорм без консультації дільничного педіатра.

Підгодовування не рекомендують починати за три дні після щеплень, у перший тиждень прорізання зубів та якщо дитина захворіла. Обмежень вживання кисломолочних продуктів на основі заквасок майже немає.

10–100

у стільки разів більше мікроорганізмів, ніж клітин в організмі.

 

Зараз ви читаєте новину «Від нестачі кальцію вагітних судомить». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути