середа, 25 січня 2012 07:30

Від м'ясних страв загусає кров

Киянка 32-річна Олена Савченко рік дотримується східної філософії харчування — макробіотики. Завдяки цьому схудла на 15 кг. Позбулася целюліту, лупи, вугрів та набряків.

— Знайомий хворів на рак шлунка, лікарі поставили хрест. Поїхав у єдину в світі клініку, де лікують за принципами макробіотики, й одужав. Заклад в Іспанії називається "SHA". Там вчать, що всі продукти мають або світлу енергетику інь, або темну янь. Світлі злаки, овочі та фрукти з місцевості, де людина живе. М'ясо й інші продукти тваринного походження вважають темними. Переважання однієї з енергій призводить до хвороб.

Дієту починають із вегетаріанства, бо вважають, що м'ясо порушує кислотно-лужний баланс крові. Від цього вона загусає.

— Раніше зранку випивала по дві чашки чорної кави, тепер зелений чай або настій цикорію. Від куріння відмовилася. На сніданок їм японський місо-суп із білої соєвої пасти, також вівсянку на воді з фруктами.

Не вживає цукру, солі, спецій. Знавці макробіотики не визнають молока. Воно призначене лише для немовлят.

— На обід — суп, риба, рис, фрукти. Запиваю свіжими соками. Забагато рідини також шкідливо. Вечеряю салатами. Їм повільно, ретельно пережовую. Встаю з-за столу з відчуттям легкого голоду. Згодом почала їсти  потроху м'ясо і сир. На другий тиждень покращився колір обличчя, зміцнилися нігті та волосся.

Столичний дієтолог-фітотерапевт Борис Скачко, 47 років, не рекомендує українцям макробіотики.

— Це незбалансоване харчування. У японців немає харчів, тому вигадали цю філософію. Рибу почали їсти після Першої світової війни, а м'яса там взагалі немає.

Директор інституту екології людини 69-річний Михайло Курік Курик вивчає енергетику продуктів:

— Спершу слід виміряти енергетику людини, а потім підбирати раціон. Важливим є якісне пиття, яке розносить енергію по організму.

Зараз ви читаєте новину «Від м'ясних страв загусає кров». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути