четвер, 21 січня 2010 17:58

Від грипу колотимуть російською вакциною

В Україні завершили клінічне й доклінічне дослідження вакцини проти грипу А/Н1N1 російського виробництва. Медики переконалися, що вона безпечна.

— Після рішення МОЗу вакцину буде зареєстровано, — говорить на позачерговому засіданні Верховної Ради Олександр Біловол, 47 років, головний санітарний лікар України. — Вакцини канадського та французького виробництва теж у процесі реєстрації. Україна повністю забезпечена препаратом таміфлю для лікування грипу. Поставлено 804 тисячі упаковок.

Перший заступник міністра охорони здоров"я Василь Лазоришинець, 52 роки, запевняє, що вакцинацію проводитимуть безкоштовно, без примусу. Кожна ін"єкція обійдеться державі у 5 євро.

Щеплення від грипу радять зробити вагітним, дітям із хронічною недугою, хворим на діабет, бронхіальну астму, ожиріння. У групі ризику також сердечники, онкологічні хворі та люди з імунодефіцитом.

За даними Мінохоронздоров"я, на 12 січня в Україні 4 млн 106 тис. 91 особа захворіла на грип. Померло від початку епідемії 940 українців.

Епідемічний поріг і досі перевищений у чотирьох областях та Криму.

Зараз ви читаєте новину «Від грипу колотимуть російською вакциною». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути