вівторок, 20 березня 2018 05:30

У санаторії "Одеса" лікують бронхи та легені

Автор: ФОТо з архіву санаторію ”Одеса”
  Процедура оротерапії ”Гірське повітря” розроблена для дітей, що мають астму. Її проводять у присутності рідних пацієнта
Процедура оротерапії ”Гірське повітря” розроблена для дітей, що мають астму. Її проводять у присутності рідних пацієнта

— У моєї дочки виявили бронхіальну астму. Їй 10 років. Захворювання хронічне. Лікування не давало бажаного результату. У дитини траплялися часті напади задухи. Лікар порадив змінити клімат і поїхати в санаторій "Одеса", — розповідає 35-річна Марія Страшевич із села Остап'є Підволочиського району Тернопільської області.

— Фахівці санаторію "Одеса" розробили для дочки персональну програму. Тут є педіатр, пульмонолог, оториноларинголог, фізіотерапевт, психолог. Постійно діють дві соляні кімнати. Там застосовують солі Сакського і Солотвинського родовищ. Також ми проходили тренування "Гірське повітря", — каже Марія Володимирівна.

Процедури проводять у присутності рідних пацієнта. Їх також навчають, як продовжувати реабілітацію вдома. Палати й кабінети адаптовані до перебування та активізації хворих.

— Інгаляції й інші процедури дитині робили при мені. Нам призначили трав'яні розчини на мінеральній воді. Ми займалися лікувальною гімнастикою в парку та на березі моря. В "Одесі" особливу увагу приділяють щоденним заняттям дихальною гімнастикою.

Санаторій розташований у парковій зоні за 500 м від берега Чорного моря. Повноцінний курс санаторно-курортного та реабілітаційного лікування тут проходять цілий рік за сприятливих кліматичних і побутових умов.

— Дочка полюбила прогулянки на свіжому повітрі територією санаторію. Хоча вдома її було важко відірвати від комп'ютера.

У парку є насадження з хвойних дерев і чагарників. Поєднуючись з морським повітрям, вони створюють сприятливий мікроклімат, корисний при захворюваннях бронхо-легеневої системи.

— У нашому лікуванні застосовували цілющі грязі Куяльницького лиману. А як фізіотерапевтичну процедуру дитині призначили хвильову терапію. У номері жили вдвох із донькою. Кімната затишна, з вікнами на парк.

Для оздоровлення й гарного відпочинку батьків із дітьми є всі необхідні умови.

— Тут є студія, де проводять заняття з арт-терапії, ліплення, гончарства та пісочної терапії. Вони розвивають дітей. Моя дочка із задоволенням туди ходила. Їй було дуже цікаво навчатися нового. На території парку в санаторії є дитячі й спортивні майданчики. Є додаткові можливості відпочинку — розвиваючі та спортивні заняття, електричні машинки, самокати, велосипеди, — додає Марія Страшевич.

Лікарі санаторію перед випискою готують програму домашньої реабілітації. Вона допомагає повернути людину до активного життя. Її вивчають насамперед ті, хто супроводжує пацієнта.

— Напади в доньки зменшилися вже після першого тижня перебування в санаторії. Після трьох тижнів лікування їх майже не було. Удома дитина почувається тепер набагато краще. Навіть настрій піднявся. Цього року обов'язково ще раз відвідаємо "Одесу".

Фахівці оздоровниці зменшують кількість доз препаратів, які вживають при бронхіальній астмі. Також ефективно лікують усі супутні захворювання верхніх дихальних шляхів. Саме тому багато сімей із року в рік відпочивають і лікуються в санаторії "Одеса", підтримуючи здоров'я своїх дітей.

м. Одеса, Французький бульв., 52, санаторій "Одеса"

Детальна інформація за телефоном: 0(48) 746 51 44

https://www.facebook.com/medrehabilitation.sanodesa.com.ua/

сайт: www.sanodesa.com.ua

E-mail:

[email protected]

Консультація лікаря: начмед санаторію — доктор медичних наук Олена Анатоліївна ­Гоженко, тел. 0(63) 262 77 67

Зараз ви читаєте новину «У санаторії "Одеса" лікують бронхи та легені». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути