понеділок, 16 грудня 2019 05:41

У лазні не можна пити багато води

— Баня — це святе, — каже 60-річний Михайло Хобич із Рівного. — Заради цієї насолоди навіть курю менше. Помітив, що тоді серце не тисне в парній. Тільки часто мучуся з болем у животі.

— Не можна бігати в баню наскоком, — говорить столичний дієтолог Борис Скачко, 56 років. — Треба готувати організм днів зо три. Змінити харчування, щоб їжа добре перетравлювалася. Інакше гнитиме в кишківнику, токсини потраплять у кров.

Слід відмовитися від куріння. За високих температур розширюються судини дихальних шляхів. При вдиханні диму в парильні смоли ще більше шкодять.

У лазні не можна пити алкоголь і багато води.

— Вода з їжею потрапляє в кров, потім через сполучну тканину — в клітини. Відбувається обмін речовин, а тоді вже вона виходить з організму. А через високу температуру в лазні, вода не затримується у шлунку, а одразу виходить через шкіру. Для серця це велике навантаження.

У бані треба носити гумові тапки. Не ходити босоніж ні по кахлю, ні по дерев'яних трапах. Можна підхопити кишкову паличку, золотистий стафілокок і дріжджові гриби. Після бані прийміть душ, намочіть мочалку кількома краплями ефірної олії чайного дерева. Вона захистить від приживання бактерій на тілі.

— Масаж у лазні має робити лише людина з професійною підготовкою, — додає Скачко. — Банщик має вміти переміщати кров, враховуючи стан людини. Щоб не зашкодити. В одного банщика за п'ять років помирає одна людина, а 10 отримують серцеву недостатність та інфаркти, за статистикою.

Зараз ви читаєте новину «У лазні не можна пити багато води». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути