понеділок, 13 лютого 2012 00:00

В антиварикозних колготках не набрякають ноги

— Працюю перукарем, а ноги — моє слабке місце, у кінці дня ледве стою. Тяжкі, ніби гантелі прив'язані. У студентські роки каблуки додали проблем, а після вагітності вени взагалі випнулися, — каже львів'янка 35-річна Зоряна Чуйко. — На операцію поки що не наважуюся. Флеболог виписав компресійний трикотаж.

Зоряна купила в аптеці лікувальні колготки американської фірми "Рікфіт" за 150 грн.

— Одразу полегшало, зникли набряки. Лікар сказав, через півроку прийти до нього ще раз. Сподіваюся, обійдеться без хірургічних втручань.

Лікувальні колготки зовні не відрізняються від звичайних. Спеціальне плетіння створює додатковий каркас. Відтік крові з судин ніг прискорюється, не утворюються тромби. Зменшується навантаження на серце, не виникають набряки.

— Компресійні колготки, панчохи та підколінники поділяють на профілактичні та лікувальні. Відрізняються ступенем тиску на ногу в області щиколотки, — каже флеболог Ярослав Рибчак, 44 роки. — Профілактичні взагалі раджу починати носити з 18-20 років. Варто вдягати їх перед польотами, автомобільною екскурсією. Обов'язково носити вагітним та жінкам, які працюють стоячи.

На упаковці лікувальних колготок вказаний клас компресії та тиску в міліметрах ртутного стовпчика. На звичайних написана лише щільність виробу в денах.

Зараз ви читаєте новину «В антиварикозних колготках не набрякають ноги». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути