понеділок, 29 січня 2018 05:50

Вухо при отиті лікують краплями для носа

Автор: WWW.VNOSU.RU
  Коли виникає запалення у носоглотці, воно може швидко поширитися на вуха. Підвищується температура, починає стріляти, глухнути чи боліти вухо, голова, значить інфекція вже проникла далі
Коли виникає запалення у носоглотці, воно може швидко поширитися на вуха. Підвищується температура, починає стріляти, глухнути чи боліти вухо, голова, значить інфекція вже проникла далі

— Мороз такий узявся, а я поспішала, от і нахваталася морозного повітря. Наступного дня заклало ніс. Промивала сольовим розчином, капала евказоліном. За день-другий відчула, що вухо заклало. Продуваю, ковтаю, а відчуття закладеності не зникає. Не болить. Уже й нежить минула, а вухо якесь глухе залишилося, — каже 46-річна Олена Коломієць із Києва.

— Думаю, треба йти до лора. Може, щось у те вухо слід покапати. Я не хотіла, але лікар наполіг пропити антибіотики. Мовляв, залишки недолікованої інфекції можуть спричинити глухоту. Назначив промивання носа. І аж три різні бризкалки у ніс, а не у вухо. Нащо, як соплі вже минули? А як перепитала, чи можна їх у вухо капати, аж розсердився. Сказав, що я неправильно лікувала нежить. Носовий хід слід закапати, а тоді лягти на вухо на той бік, куди капала. І краплі стечуть куди слід. А у вухо лити нічого не можна. Слух повернувся за два тижні.

— Коли виникає запалення у носоглотці, воно може швидко поширитися на вуха, — каже столичний отоларинголог 59-річний ­Сергій Самченко. — Золоте правило — на третій-четвертий день недуги маєте спостерігати поліпшення, а не погіршення. Цього часу достатньо, щоб організм справився з вірусною інфекцію.

— Підвищується температура, починає стріляти, глухнути чи боліти вухо, голова, значить інфекція проникла далі. Особливо якщо хвороба надокучає не перший день. Може, розвинулася бактеріальна інфекція. Її слід вбивати лише антибіотиком. Бо решта антисептиків не допомагають.

Хворим з отитами завжди призначають краплі для носа. Вони звужують судини та знімають набряк між носом і вухом.

— Ні в якому разі не лізьте у вухо самі. Не можна його чистити, гріти. Якщо є температура, всілякі компреси лише сприятимуть поширенню інфекції.

Грип відрізняється від застуди сильним головним болем

— Нічого нового щодо лікування застуди я не скажу. Потрібно багато пити й ходити в туалет, щоб виводити хвороботворні токсини, — каже отоларинголог Сергій Самченко. — Не збивати температуру до 38–39 градусів. Хто як переносить. Їсти мало. Лише коли хочеться. І то щось легке. Варто сидіти вдома. Не створюйте додаткового навантаження на організм. І не поширюйте інфекції, не заражайте інших.

— Грип не переплутаєш з іншим вірусом. Він дає сильну інтоксикацію. Головний біль і ломота в тілі така, що важко піднятися з ліжка. А при іншому вірусі з температурою є змога ще й удома прибирати.

Зараз ви читаєте новину «Вухо при отиті лікують краплями для носа». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути