пʼятниця, 29 квітня 2011 04:45

Вугрі утворюються через сильну пітливість

Автор: фото: Ольга ЧЕРНЕНКО
  Столичний косметолог Ганна Заглада-Гончарук робить чистку обличчя пацієнтці. Після процедури продезінфікує шкіру і накладе заспокійливу маску
Столичний косметолог Ганна Заглада-Гончарук робить чистку обличчя пацієнтці. Після процедури продезінфікує шкіру і накладе заспокійливу маску

— Готуюся до весілля подруги. Треба схуднути і зробити чистку обличчя, — каже киянка 22-річна Анжеліка Філімонова. – Маю також проблемну зону декольте. Влітку шкіра засмагає, підсушується на сонці. А зимою на плечах і грудях вискакують прищі. Сама боюся видавлювати, щоб не рознести інфекцію. Записалася в косметичний салон.

Чистки обличчя й тіла роблять вручну та апаратом. Обидві видаляють жирові пробки із забитих пор тіла. До утворення вугрів та прищів схильні люди з надмірною вагою, порушеним обміном речовин та посиленим потовиділенням. Столичний косметолог 30-річна Ганна Заглада-Гончарук радить людям із жирною шкірою чистити пори раз на три місяці, із нормальною та комбінованою — раз на півроку, із сухою — раз на рік.

Мануальна, або ручна, чистка робиться за допомогою косметичної ложечки для видавлювання. Вона має дірку, яку притискають до забитої пори. Там, де шкіра дуже м'яка — на щоках, біля носа, на підборідді — вугрі видавлюють руками у стерильних рукавичках. Щоб не травмувати шкіру, використовують серветки.

Перед початком чистки косметологи "розкривають" пори. Для цього шкіру добре розпарюють. Удома це можна робити над каструлею з відваром трав.

— Для чистки є спеціальні засоби, подібні до інгалятора. У салонах застосовують вапоризатори. Сопло апарата спрямовують на ділянку шкіри, зсередини подається пара. Найкращий результат дають відвари із антисептичних трав: ромашки, календули, липи.

У косметичних комбайнах передбачена вакуумна чистка. На пору направляють невеличку баночку, всередину якої витягується жирова пробка. Інколи шкіра так забивається затверділим сальним умістом, що косметолог застосовує голку, щоб відкрити пору. Також нею проколюють великі жировики — підшкірні зернята.

— У салонах використовують спеціальні засоби, що розчиняють жирові відкладення в порах та розкривають їх. Такі речовини заміняють теплове розпарювання, тому не шкідливі при судинних сітках та шкірних хворобах.

Після чистки на обличчя обов'язково накладається стягувальна маска. Можна застосовувати звичайну косметичну глину. Також продають багато масок для звуження пор. Після ручної чистки рекомендують проводити дарсонвалізацію обличчя. Ця процедура знезаражує і знімає запалення.

Ультразвукова чистка підходить для не надто забрудненої шкіри, в якій немає закритих пор. Вона нешкідлива.

— Під час ультразвукової чистки хвилі діють на шкіру безболісно. Не залишається слідів від надавлювання. Але глибокого видалення вугрів очікувати не варто. Вдома поверхневу чистку можна робити із перемеленої кави.

Гігієнічну та лікувальну чистки обличчя проводять при вугревій хворобі. Видавлюють лише "неактивні" прищі. Запалені спершу підсушують дезінфікувальними засобами. Якщо їх витискати під час загальної чистки обличчя чи тіла, є ризик рознести інфекцію по всій шкірі. Не проводять маніпуляцій із порами під час місячних. Інакше запалення триватиме довго.

Зараз ви читаєте новину «Вугрі утворюються через сильну пітливість». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути