Дієтолог телешоу "Зважені та щасливі" 50-річна Світлана Фус три роки практикувала пости. Тепер консультує, як без шкоди для здоров'я та відчуття голоду витримати піст.
— Більшість людей у нас постують, щоб схуднути. Але за цей час поправляються на п'ять-шість кілограмів,— каже лікар. — Відмовляються від м'яса, молока, яєць. Натомість не їдять достатньо бобових, грибів. В організмі бракує білка, тому хочеться їсти. Починають наминати більше хліба, булочок, цукру, меду.
М'ясо радить замінити на сою. Це поживніше. У 100 г сої білка вдвічі більше, ніж у такій кількості курятини. Під час посту також розтягують шлунок некалорійною їжею.
— Об'єм шлунка — як два кулаки. Це 600 грамів їжі за один прийом. Але шлунок розтягується, то за раз можна з'їсти й чотири літри харчів. Вони повноцінно не перетравляться й не виведуться з організму. Тому збільшуються жирові відкладення.
Радить починати і завершувати піст м'яко — щодня замінювати по одному-два продукти. В один день додати рибу, наступного — молоко, потім м'ясо.
Коментарі
1