середа, 01 грудня 2010 04:30

Поцятковані родимками люди мають міцні кістки

Автор: фото з сайта www.liveinternet.ru
  Люди, в яких на тілі багато родимок, виглядають молодшими й привабливішими за своїх однолітків
Люди, в яких на тілі багато родимок, виглядають молодшими й привабливішими за своїх однолітків

Люди з багатьма родимками живуть довше та мають молодшу шкіру. Це з'ясували генетики з Королівського коледжу англійської столиці Лондон. Вони обстежили 1200 близнючок віком від 18 до 79 років. Жінки, які мали понад сотню родимок, удвічі менше хворіли на стоншення кісток — остеопороз.

— У більшості людей до 40 років починає старіти шкіра, — говорить професор Тім Спектор, 62 роки. — Але ми знаємо тих, хто і в 60 років має молоде обличчя. У них зазвичай повно родимок. Ми підрахували, що люди з ними виглядають на сім років молодшими за однолітків.

Також британці вважають, родимі плями добре впливають на здоров'я серця та очей.

— Якщо у людини багато вроджених чи набутих родимок, це свідчить про розлад в організмі, — заперечує  44-річний Сергій Литвинко, старший ординатор клініки шкірно-венерологічних хвороб Головного військового клінічного госпіталю. — Вони сигналізують про порушення імунної, гормональної систем. Можуть виявитися хворими печінка, підшлункова чи щитовидна залози.

Людям, котрі мають понад сотню родимок, не можна засмагати. Також варто стерегтися хімічних отруєнь.

— Кожна родимка — потенційно ракова пухлина. Вони здатні швидко перероджуватися. Хвороба прогресує за півроку-рік. Бувають випадки, коли меланома виникає і без родимки. За кілька місяців хворий умирає.

За кордоном родимки раз на рік фотографують під збільшенням дерматоскопа. Визначають, скільки з'явилося нових і чи змінився розмір старих. Що їх більше, то гірше.

— Якщо новоутворення швидко росте, збільшується вдвічі чи втричі, на ньому з'явились ерозії — його видаляють. При цьому захоплюють 1 сантиметр здорової шкіри. Також слід прибирати родимки, які часто потрапляють під бритву під час гоління чи які людина натирає білизною.

Стривожити має асиметрична пляма з нерівними краями. Важливо, щоб колір родимки був рівномірним. Вкраплення різного кольору є ознакою можливої меланоми.

Зараз ви читаєте новину «Поцятковані родимками люди мають міцні кістки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути