пʼятниця, 17 грудня 2010 03:45

У медичному центрі "Дар" допомагають позбутися залежностей

Щороку в Україні від алкоголізму помирають 40 тис. осіб. Із них 8 тис. — від отруєння алкоголем і його сурогатами. Смертність від серцево-судинних і онкологічних хвороб, які викликає тютюнопаління, складає 120 тис. людей на рік.

— Така шалена кількість смертей викликана залежностями, що згубно впливають на здоров'я людей, — розповідає психонарколог, провідний спеціаліст центру "Дар" Євген Фартушний, 53 роки. — Тому в Україні середня тривалість життя всього 68 років, тоді як у європейських країнах — 80, а в Японії — 82 роки.

Останнім часом якість життя українців погіршують не лише алкоголізм і наркоманія, а й ігроманія та харчова залежність. Людина "заїдає" свої проблеми, і через це порушується обмін речовин.

— Усі залежності мають схожі витоки — ослаблення волі. Людина стає невільником обставин. Не може розслабитися, доки не вип'є, чи не зосереджується, доки не покурить. Але ж це безглуздо, — продовжує Євген Миколайович. Розробці методу боротьби із залежностями присвятив своє життя відомий нарколог Олександр Романович Довженко. 22 роки тому він створив у Феодосії центр "Дар", де почали лікувати від алкоголізму і тютюнопаління. Під керівництвом нарколога навчалися понад 100 лікарів. Згодом філії "Дару" були відкриті в Києві, Харкові, Москві, Санкт-Петербурзі, Мінську. На сьогодні спеціалісти центру мають найбагатший в Україні досвід лікування залежностей.

— Метод Довженка науково обґрунтований і рекомендований МОЗ. Він полягає в навіюванні, тобто сугестивному впливі на пацієнта. Якщо в нього є бажання вести тверезе життя, ми добиваємося того, щоб бажання стало переконанням. Тоді людина стає стійкою і байдужою до спокус, які руйнують її життя. Охочі позбутися залежності мають проконсультуватися в психонарколога центру "Дар". Якщо в людини немає серйозних психічних захворювань і є бажання позбутися шкідливої звички, її беруть на лікування. Спеціалісти нормалізують її обмін речовин і допомагають відновити тверезий спосіб життя.

Звернутися до медичного центру "Дар" можна за тел.: (044) 288 31 86 або за адресою:  Київ, вул. Саксаганського, 100, к. 118.

Детальнішу інформацію можна отримати на інтернет-сторінці www.dar-med.kiev.ua

У медичному центрі "Дар" допомагають позбутися залежностей
Зараз ви читаєте новину «У медичному центрі "Дар" допомагають позбутися залежностей». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути