понеділок, 07 травня 2012 07:45

"Трав'яні суміші пом'якшують дію медикаментів"

До газети часто надходять листи із проханнями розповісти більше про народну медицину. Із цими питаннями ми вирішили звернутися до відомої української травниці Тетяни Радіонової.

Шановна Тетяно Павлівно, вас добре знають в Україні та за її межами. Розкажіть, будь ласка, що таке травництво і чи може воно поєднуватися із традиційною медициною.

— Траволікування виникло через потребу людей боротися з хворобами. До другої половини ХIХ століття медична практика цілком базувалася на знаннях народної медицини. Споконвіку люди успішно лікувалися народними засобами. Сьогодні, на жаль, офіційна медицина недооцінює їх. Утім, незважаючи на безліч синтетичних і антибіотичних речовин, інтерес до лікування засобами народної медицини тільки зростає. Це пояснюється почастішанням алергійних реакцій та інших побічних дій при вживанні синтетичних препаратів. Я не протиставляю їм натуральні засоби, а вважаю за доцільне застосувати їх у єдиному лікувальному процесі.

Що слід ураховувати під час лікування травами?

— Трави треба вміти застосовувати. Потрібно знати,  в який сезон і час доби їх збирати. Лікарська рослина може підсилювати дію іншої або послаблювати. Правильно підібрані трав'яні суміші завжди пом'якшують побічну дію медикаментів і сприяють кращому їх засвоєнню.

Як ви почали займатися травознавством?

— Усі знання і рецепти моїх трав'яних сумішей дісталися мені ще від прабабусі. Потім передавалися з покоління в покоління: від бабусі, доктора медицини Цюрихського університету, до моєї мами, лікаря-терапевта, діагноста зі стажем понад 50 років. А від матінки — мені. До моїх трав'яних сумішей входять тільки натуральні складові. Синтетичні, гормональні компоненти, антибіотики я в жодному разі не використовую.

Із якими недугами звертаються до вас найчастіше?

— Сьогодні найактивнішими хворобами століття я б назвала геморой, простатит, псоріаз і демодекоз. Мене щодня просять допомогти позбутися цих недуг. Також досить затребувані засоби від гіпертонії, мазі від опіків, трофічних виразок. Не менш ефективними є суміші від артрозу, грибка, гаймориту, бальзам від простатиту, еліксир від герпесу, фурункулів, сосновий мед від бронхіту, "Джуланджубін" для зміцнення імунної системи, омолоджувальні креми і лосьйони, що усувають зморшки, стримують старіння шкіри. Більшість хворих, що зверталися до мене, вилікувалися від своїх недуг.

Зараз ви читаєте новину «"Трав'яні суміші пом'якшують дію медикаментів"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути