пʼятниця, 04 листопада 2011 07:30

Старші матері народжують дітей із мутаціями

"Мені 39 років, старшій дитині — 19. Чоловік дуже хоче ще одну.  Багато років не погоджувалася, бо матеріально не могли собі дозволити народити. Тепер сімейний бізнес дає прибутки, і я замислилася над вагітністю. Наскільки небезпечно народжувати у такому віці?"

Мирослава, село Жовтанці Львівської обл.

Відповідає столичний гомеопат і педіатр Олена Вовчук.

— Старшим жінкам важче завагітніти й виносити. Вони починають приймати різні препарати, гормони, які шкодять дитині. Яйцеклітини в організмі жінки закладаються внутрішньоутробно, вона носить їх усе життя. Усі мутації, які відбуваються у жіночому організмі за десятки років, накопичуються. У хромосомах відбуваються так звані поломки. Тому з віком збільшуються шанси, що дитина народиться із синдромом Дауна.

Ще однією недугою пізніх дітей вважають шизофренію. Недаремно кажуть, що у старших матерів народжуються геніальні діти. Лікар пояснює — дитина може вирости генієм або недоумкуватою.

Старші жінки бояться болю, просять робити кесарів розтин. Але після наркозу немовлята до року бувають надто збуджені, погано їдять.

Пізні батьки надто опікають молодших дітей. Через це ті можуть захворіти на аутизм. Таким важче адаптуватися у садку чи школі.

Зараз ви читаєте новину «Старші матері народжують дітей із мутаціями». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути