Ексклюзиви
понеділок, 01 липня 2013 07:00

"Спершу пила коньяк, потім усе підряд"

62-річна Галина Шевчук із міста Червоноград Львівської області майже два роки лікує 35-річну доньку від алкогольної залежності. Перепробувала різні методи, але щоразу витримувала без спиртного лише місяць.

— Вона росла позитивною дівчинкою, ніхто й подумати не міг, що буде пити. Вийшла заміж, народила дитину. Закривала очі, коли чоловік почав гуляти. Не витримала, як зібрав речі та пішов із сім'ї. Донька все частіше приходила випившою. При тому ходила на роботу, дитиною займалася. Згодом запорола якийсь проект, її звільнили.

Почала випивати щодня. Коли закінчилися гроші, продавала речі з хати.

— Спершу пила коньяк, потім усе підряд. Онуку забрала до себе. Але серце за доньку болить. Із пенсій складала гроші на лікування. Вона усвідомлює, що хвора, але каже: не може стриматися.

Галина Шевчук досипала в їжу порошки від алкоголізму. Донька сильно блювала, непритомніла. Мати злякалася і припинила. Згодом записала на прийом до психотерапевта.

— В усьому світі вважають, що найефективнішим і безпечним методом лікування залежності є психотерапія. 60 відсоткам хворих допомагає гіпноз, вплив на підсвідомість. 40 відсотків треба лікувати ще й медикаментами, — говорить Петро Стець, волинський психотерапевт-нарколог. — З усіх видів психотерапії найефективнішим є "шаманський" гіпноз. Він дозволяє отримати доступ до найглибших лабіринтів підсвідомості. Однаково ефективний для чоловіків і жінок. У давнину цим методом лікували різні недуги. Майже в усіх пацієнтів із залежністю пошкоджені внутрішні органи, нервова система. Після такого гіпнозу людина й оздоровлюється.

Зараз ви читаєте новину «"Спершу пила коньяк, потім усе підряд"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути