Ексклюзиви
понеділок, 05 червня 2006 15:37

Слуховий апарат прибере шум вітру та допоможе краще розбирати слова

Автор: фото:Андрій ЄЛОВІКОВ
  Офіс-менеджер авторизованого центру корекції слуху ”Сімерекс” 25-річна Юлія Султанова показує цифрові слухові апарати
Офіс-менеджер авторизованого центру корекції слуху ”Сімерекс” 25-річна Юлія Султанова показує цифрові слухові апарати

Нині люди з вадами слуху можуть без проблем спілкуватися з оточуючими, розмовляти по телефону, орієнтуватися на гамірній вулиці. Завдяки новим цифровим моделям внутрішньовушних та зовнішніх слухових апаратів "Артіс" і "Сіело" фірми "Сіменс" вони нічим не відрізняються від людей з нормальним слухом.

— Головне вчасно почати користуватися слуховим апаратом, доки людина не забула звуки, — каже Сергій Бондаренко, 51 рік, директор авторизованого центру корекції  слуху "Сімерекс". — Інше апарат зробить сам: поглине вуличний шум, виділить слова співрозмовника та посилить їх чіткість.

Катаючись на велосипеді, людина зі слуховим апаратом чутиме краще. Він автоматично приглушуватиме шум вітру, дороги, машин, виділятиме голос та дасть змогу зрозуміти, звідки прийшов звук.

Оснащені новітні апарати і функцією "телефон", яка автоматично вмикається, коли до вуха підносять слухавку. А щоб апарати служили довше, виробники розробили нове нанопокриття, яке відштовхує воду, піт, бруд, пил і продовжує приладові життя.

— Пенсіонери частіше користуються традиційними зовнішньовушними апаратами, — розповідає Сергій Васильович, демонструючи муляж вуха з бежевою трисантиметровою смужкою апарату, — молодь, учителі та бізнесмени віддають перевагу  внутрішньовушним моделям (невеликі тілесні кругляшики), які виготовляються індивідуально під кожне вухо.

Зараз ви читаєте новину «Слуховий апарат прибере шум вітру та допоможе краще розбирати слова». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути