Ексклюзиви
четвер, 24 липня 2008 17:14

Слизом садових равликів омолоджують шкіру

Автор: фото: Марія ПЕТРІВ
  Людмила Бадан з Івано-Франківська шкіру обличчя й шиї омолоджує равликовим слизом. У Франції та Німеччині його додають у креми, а в Бразилії використовують для лікування шрамів і виразок
Людмила Бадан з Івано-Франківська шкіру обличчя й шиї омолоджує равликовим слизом. У Франції та Німеччині його додають у креми, а в Бразилії використовують для лікування шрамів і виразок

50-річна Людмила Бадан з Івано-Франківська омолоджує шкіру слизом равликів. Їх щоранку і після дощу збирає в саду біля будинку. Обкладає равликами обличчя й шию. Французький рецепт прочитала в журналі краси.

— Павлик-равлик, висунь рожки, — примовляє Людмила. Жінка нахиляється і бере равлика із землі. Тримає його за панцир, щоб не сховався. Потім кладе на підборіддя, равлик повзе на чоло. — Слиз, який виділяє, містить органічні речовини. Це француженки таке придумали, щоб ніколи не старіти.

Слиз садових равликів не викликає алергії. Його використовують при опіках, бородавках і вікових плямах на шкірі.

— За Союзу, коли не випускали хороших кремів для обличчя, було модно робити маски з яєць. Дівчата переписували ті рецепти від руки в зошити, — згадує Бадан. — Так ось слиз, що лишається на шкірі від равлика, стягує її подібно до яєчної маски.

Жінка розповідає, що від процедури відчуття приємне. Лоскітно, бо равлик рухається.

У Людмили Бадан є двоє доньок — 22-річні Марія й Анастасія. Жінка каже, що якось їх трьох прийняли за рідних сестер.

— Головне — почуватися душею молодою, — усміхається. — Я також декілька разів на тиждень бігаю три кілометри на річку. Слідкую за вагою тіла. Улітку два-три дні харчуюсь лише овочами та фруктами, тоді й шкіра обличчя матиме здоровіший вигляд. Як студенткою була, займалася баскетболом, волейболом, усі Карпати сходила.

Людмила Бадан тримає польового равлика на шкірі майже 10 хв. Потім обережно знімає його та кладе на виноградну гілку в саду біля будинку.

Шкіру після процедури не миють.

Зараз ви читаєте новину «Слизом садових равликів омолоджують шкіру». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути